, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Δεν έχω διακρίνει πρόθεση ενασχόλησης του Ιβάν Σαββίδη με τα κοινά"

%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%91%ce%a3%ce%99%ce%91%ce%94%ce%97%ce%a3-%ce%a3%ce%91%ce%92%ce%92%ce%91%ce%a3
Πως πολλές συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές μας θα επαναπροσδιοριστούν όταν η ΝΔ αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου, υποστηρίζει σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην KARFITSA ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο βουλευτής της ΝΔ από τη Β’ Θεσσαλονίκης εμφανίζεται βέβαιος πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και λέει ότι το κόμμα του «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία. Επίσης, υποστηρίζει ότι μέσα από τη δέσμη μέτρων που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα ενισχυθούν και τα εισοδήματα των εργαζομένων». Ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά, αναφέρεται στα λάθη της «Πρώτης φοράς Αριστεράς» και μιλά για τον ρόλο του Ιβάν Σαββίδη και του Κώστα Καραμανλή, συνομιλητής των οποίων είναι ο κ. Αναστασιάδης.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη
O κ. Μητσοτάκης αλλά και οι συνεργάτες του στοχεύουν σε αυτοδυναμία όταν θα γίνουν εκλογές. Θεωρείτε ότι ο στόχος είναι εφικτός;
Φυσικά και θεωρώ ότι  ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός και θα το πιάσουμε. Και αυτό γιατί γίνεται πλέον ξεκάθαρο, κάθε μέρα και περισσότερο, πως ο πρόεδρος μας , Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εμφάνισή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει αποκτήσει συντριπτική υπεροχή απέναντι στον κ. Τσίπρα , σε όλους τους τομείς που αφορούν τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.
Ακόμη και η εφημερίδα ΑΥΓΗ, όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βεβαίως δεν επαναπαυόμαστε στη δημοσκοπική μας υπεροχή και καθημερινά ενισχύουμε την επικοινωνία μας με όλες τις κοινωνικές τάξεις. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις αγωνίες των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών. Ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με όλους, για να γίνουμε αποτελεσματικότερη.
Το κόμμα σας και ο αρχηγός του επενδύουν στις… μειώσεις της φορολογίας. Πως είστε σίγουροι ότι οι δανειστές μας θα δεχτούν τις προτάσεις σας;
Τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος μας, είναι μελετημένα, κοστολογημένα και ρεαλιστικά. Δε νομίζω ότι θα έχουν αντίρρηση οι εταίροι μας, γιατί θα έχουν απέναντι τους έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό , ο οποίος θα τηρεί τις δεσμεύσεις του. Άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η χώρα τη μεγάλη κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια, είναι η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας. Εκεί στοχεύουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από αυτό θα ενισχυθούν και τα εισοδήματα των εργαζομένων και αυτό το γνωρίζουν καλά οι εταίροι μας.
Σε πρόσφατη τοποθέτησή σας στη Βουλή ισχυριστήκατε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκποιεί τα πάντα, καθώς εντάσσει όλα τα «ασημικά» του κράτους στο υπερταμείο. Εάν γίνετε εσείς κυβέρνηση τι θα αλλάξετε;
Την δημιουργία του υπερταμείου  αν θυμάστε, την ζητούσαν, οι δανειστές μας και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς όμως δεν την δεχθήκαμε ποτέ.
Το ΤΑΙΠΕΔ που δημιουργήθηκε τότε δεν συμπεριελάμβανε ούτε το ένα δέκατο της δημόσιας περιουσίας και ο χρόνος εκχώρησης για αξιοποίηση ορίσθηκε στα τριάντα χρόνια.  Εδώ μιλάμε για εκχώρηση του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας, για ένα αιώνα. Πιστεύω ότι με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε, την εκκίνηση της οικονομίας, δηλαδή την ανάπτυξη που θα πετύχουμε ως κυβέρνηση,  όλα αυτά μπορούν να επαναπροσδιοριστούν.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς» και γιατί;
Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς ή τουλάχιστον προσωπικά δεν μπορώ, να ξεχωρίσω ποιό είναι το μεγαλύτερο λάθος της “πρώτης φοράς αριστεράς”. Ανικανότητα, υποκρισία, ψέματα, αυταπάτες, αναξιοπιστία, εμμονική ιδεοληψία, εξουσιομανία, αλαζονεία, αυταρχισμός, καθεστωτική νοοτροπία, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτή της κυβέρνησης. Πιστεύω πως είναι λάθος όλο το οικοδόμημα της “πρώτης  φοράς αριστεράς”.
Τελικά τι θα κάνετε ως αυριανή κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες; Θα καταργήσετε τον νόμο Παππά και θα επιστρέψετε τα εκατομμύρια της διαδικασίας στους νέους υπερθεματιστές; Σας ρωτώ γιατί στην παράταξή σας έχουν ακουστεί πολλές και διαφορετικές απόψεις.
Είναι πλέον πασιφανές ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξελίχθηκε σε παρωδία και φαρσοκωμωδία . Η Νέα Δημοκρατία πολλές φορές δήλωσε δημόσια , πως θα καταργήσει το νόμο και θα αναβαθμίσει το επίπεδο διαφάνειας της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών oρίων.
Είστε συνομιλητής του Ιβάν Σαββίδη. Τελικά, τι είναι αυτό το «φαινόμενο- επιχειρηματίας»; Γιατί επενδύει στην Ελλάδα, την ώρα που πολλοί επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τη χώρα για φορολογικούς παραδείσους; Πιστεύετε πως ο κ. Σαββίδης θα πολιτευτεί εντός συνόρων (μας);
Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μου με τον κ. Σαββίδη έχουν σαν αφετηρία την κοινή μας ποντιακή καταγωγή και σχεδόν περιορίζονται εκεί. Στο πρόσωπο του διέκρινα έναν Πόντιο “Tραντέλληνα”, ένα φλογερό πατριώτη, που παρακολουθεί την πορεία της χώρας και θλίβεται γι αυτό. Η εγκατάσταση και δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα ήταν, όπως και για κάθε  Έλληνα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όνειρο ζωής.  Γι’ αυτό και επενδύει στη χώρα μας. Δεν έχω διακρίνει πρόθεση ενασχόλησης του με τα κοινά.
Ο Καραμανλής, με τον οποίο μιλάτε συχνά πυκνά θα μπορούσε να επιστρέψει και να μπει… «μπροστάρης» και εάν ναι σε ποια θέση και με ποιον ρόλο;
Ο ίδιος θα αποφασίσει τι θα κάνει.
Υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Κατά την άποψή μου, η μέχρι τώρα συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, δεν αφήνει περιθώρια τέτοιας προοπτικής. Αυτό όμως είναι θέμα και αρμοδιότητα του Προέδρου του κόμματος.
Αυτός θα κρίνει αν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης και συνεργασίας.
Εάν η κυβέρνηση φέρει νέο 4ο μνημόνιο με την Ελλάδα να βρίσκεται πάλι με την πλάτη στον τοίχο, τι θα κάνετε; Θα το ψηφίσετε;
Το απεύχομαι , αν και με τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση και η οικονομία δε μπορεί να αποκλεισθεί . Όταν συμβεί και αν συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες θα συμβεί , θα αξιολογηθεί και θα προσδιορισθεί και η στάση μας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.