, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τέλος τα «αυτοαναφλεγόμενα» Galaxy Note 7

imagehandler-1
Τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 βάζει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung Electronics μία ημέρα αφότου σταμάτησε τις πωλήσεις της δημοφιλούς συσκευής παγκοσμίως κι αφότου η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματάει την παραγωγή προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές μετά τα συνεχόμενα νέα κρούσματα ανάφλεξης των συγκεκριμένων συσκευών ακόμα και όσων αντικαταστάθηκαν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η εν λόγω απόφαση πρόκειται να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην εταιρεία η οποία αρχικά σχεδίαζε να αντιτάξει το συγκεκριμένο smartphone απέναντι στο iPhone 7 αφού μπορεί να της κοστίσει ακόμα και 17 δισ. δολάρια. Αναλυτές μιλούν πλέον ανοιχτά για κρίση στην Samsung που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Samsung προβαίνει στην ανάκληση του Galaxy Note 7 αφού στις αρχές του Σεπτέμβρη ανακοίνωσε πως ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια συσκευές έπειτα από αναφορές πως τα τηλέφωνα είχαν πιάσει φωτιά.
Η εταιρεία που σταματάει τις πωλήσεις ή την ανταλλαγή συσκευών αξίας 882 δολαρίων ζήτησε επίσης νωρίτερα από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους. Μάλιστα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας κάλεσε όσους έχουν Galaxy Note 7 είτε την αρχική συσκευή είτε συσκευή-«αντικαταστάτη» την οποία πήραν μετά την πρώτο κύκλο ανάκλησης smartphones να αναζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για άλλα κινητά τηλέφωνα.
Καθώς η εταιρεία περιμένει τα αποτελέσματα από τις έρευνες των ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ, ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές προβλέπουν ότι η Samsung μπορεί να καταργήσει εντελώς το Galaxy Note 7  και να προχωρήσει σε διάδοχα μοντέλα για να περιορίσει την οικονομική της βλάβη αλλά και τη φήμη της.
Αν όμως το Samsung σταματήσει την πώληση του Galaxy Note 7 αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια πώλησης έως και 19 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων.
Όσον αφορά τα αίτια της ανάφλεξης των συσκευών, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας εντοπίστηκε μια νέα βλάβη στο Galaxy Note 7 χωρίς να δίνονται όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά αυτή τη βλάβη. Αρχικά πάντως η Samsung είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μπαταρίες ενός συγκεκριμένου προμηθευτή διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές ότι κατά τα άλλα η συσκευή ήταν ασφαλής και προσθέτοντας ότι το πρόβλημα έχει λυθεί με την τοποθέτηση μπαταριών από άλλο προμηθευτή.
Η Samsung καλείται να αντιμετωπίσει ήδη αγωγές, από τουλάχιστον δύο καταναλωτές οι οποίοι ζητήσουν αποζημίωση για τα ελαττωματικά smartphone.
Η εταιρεία έλαβε 92 αναφορές για υπερθέρμανση των μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 26 εκθέσεων για εγκαύματα και 55 αναφορές για υλικές ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ κατά την ανάκληση που πραγματοποιήθηκε στις  15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.