, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Απογειώθηκε» ο ελληνικός τουρισμός τον Σεπτέμβριο

aerodromio_makedonia_pista
Μετά τα θετικά μηνύματα από τον οδικό τουρισμό, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων βλέπει εξίσου θετικά μηνύματα και από τις αεροπορικές αφίξεις.
Με βάση λοιπόν τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνει κάθε μήνα το Sete Intelligence, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σημείωσαν αύξηση το μήνα Σεπτέμβριο κατά 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Όπερ μεταφράζεται σε επιπλέον 250 χιλ. τουρίστες, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου η αύξηση τοποθετείται στο +9% για τις αεροπορικές αφίξεις ή συνολικά 11,5 εκατ. από 10,5 εκατ. το 2015.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι και οι οδικές αφίξεις κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών για τη χώρα μας, έχοντας αυξηθεί κατά 14% το μήνα Σεπτέμβριο (+200 χιλ. αφίξεις), ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου οι απώλειες πλέον είναι οριακές στο -1% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2015 (εννιάμηνο 2016: 9,8 εκατ. επισκέπτες, 2015: 9,9 εκατ.)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.