, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Στον Εύοσμο γίνονται πλειστηριασμοί σε εργολάβο, όχι σε εργατικές κατοικίες»

dikastirio
Εργολάβος με χρέη 12,5 εκατ. και αγνώστου διαμονής είναι σύμφωνα, με επίσημα στοιχεία, τα οποία επικαλούνται κυβερνητικοί κύκλοι, ο ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων που θα έβγαιναν σήμερα σε πλειστηριασμό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα, μάλιστα με το TAXIS, είναι άδεια, δηλαδή δεν κατοικεί  κανένας.
Από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) οι αναφερόμενες ως… «εργατικές κατοικίες» του Εύοσμου Θεσσαλονίκης είναι μικρά διαμερίσματα (περί τα 50 τετραγωνικά) και όλα ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι αγνώστου διαμονής, ενώ σύμφωνα με το TAXIS, τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κενά.
Κύκλοι της κυβέρνησης θυμίζουν ότι τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό είχαν «σηκώσει» μέλη της ΛαΕ γιατί δεν προστατεύονται τα σπίτια των… φτωχών. Όπως, μάλιστα, τονίζουν είχε υπάρξει και προηγούμενο με οικόπεδο μεγαλοεπιχειρηματία στην Εκάλη που ο πλειστηριασμός δεν έγινε καθώς εμποδίστηκε. Και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν υπήρξε κανένα πλειστηριασμός του 2015, ενώ για το υπόλοιπο του 2016 οι πλειστηριασμοί δεν θα ξεπεράσουν τους 500.
Τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ
Μιλώντας στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχόλια του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς, είπε ότι  για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών και στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου βγαίνουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη Βουλή, στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας:
«Εγώ, λοιπόν, έκανα μια πρόχειρη έρευνα, για να δω αν πράγματι υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο, γιατί μιλήσατε για τις 19 Οκτώβρη για εργατικές κατοικίες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Ευόσμου, τον κ. Πέτρο Σούλα, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία εργατική κατοικία στον Εύοσμο».
Ωστόσο, χθες το πρωί, ωστόσο, ο δήμαρχος Κορδελίου Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, διέψευσε τον πρωθυπουργό, λέγωντας πως δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του. Ο κύριος Σούλας, υποθέτει, πως ίσως μίλησαν με συνεργάτη του.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.