, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία

metanastes 11Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας επιστράφηκαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου, στην Τουρκία 25 παράτυποι μετανάστες (11 από την Αλγερία, 6 από το Πακιστάν, 4 από το Μαρόκο, 2 από τη Σρι Λάνκα, ένας από το Αφγανιστάν, και ένας Παλαιστίνιος – όλοι άνδρες) εκ των οποίων 19 είχαν απορριπτικές αποφάσεις σε β’ βαθμό, 3 ανακάλεσαν από τη βούλησή τους για παροχή ασύλου και 3 παραιτήθηκαν από τα αιτήματα για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης του διμερούς Ελληνο-Τουρκικού Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex επιστράφηκαν σήμερα, στην Τουρκία 30 παράτυποι μετανάστες (27 από το Αφγανιστάν και 3 από το Ιράν – 16 άνδρες, 11 γυναίκες και 3 συνοδευόμενα παιδιά) οι οποίοι δεν ζήτησαν άσυλο.
Ακόμα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex, επιστράφηκαν 3 παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία, όλοι άνδρες, χωρίς βούληση υποβολής αιτήματος ασύλου.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας. Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2016 παραδόθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων Έβρου.
 

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.