, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει… αλλά μαζί και το χρέος

tsipras eurokinissi«Δεν υπάρχει πια “θα δούμε”», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την ανάγκη περαιτέρω διευθέτησης του χρέους. Από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει, «αλλά θα κλείσει μαζί με το χρέος».
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση συγκεκριμενοποίησης των μέτρων για το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. «Τηρούμε τη συμφωνία αψηφώντας το κόστος, απαιτούμε το ίδιο. Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, αλλά ταυτόχρονα θα κλείσουν και τα μέτρα για το χρέος και θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Δεν υπάρχει πια «θα δούμε»», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Αποδείξαμε ότι υπάρχει και η Αριστερά που δεν φοβάται να μπει και η ίδια στη φωτιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του, ανοίγοντας τις εργασίες του δεύτερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο. Σημείωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν ήταν και δεν είναι προοδευτικό σχέδιο.
Όπως είπε, πρόκειται για το πρώτο συνέδριο Αριστερού κόμματος στην Ελλάδα, με το κόμμα να βρίσκεται στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αριστερά αναλαμβάνει το ιστορικό καθήκον να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια. «Συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρές μάχες, περάσαμε από συμπληγάδες, αλλά μείναμε όρθιοι και βγήκαμε πιο έμπειροι», συμπλήρωσε.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr
 
(φωτο eurokinissi.gr)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.