, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μαγνήτης» η Τούμπα

ΠΑΟΚΤο τοπικό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή (Κυριακή 20.30) βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League.
Οι δύο ομάδες έχουν περισσότερους από έναν λόγους για να πετύχουν θετικό αποτέλεσμα. Για τον ΠΑΟΚ η νίκη είναι μονόδρομος καθώς προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία με τη Βέροια. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν στο πρόγραμμα, οπότε δεν έχει την πολυτέλεια να «πετάξει» κι άλλους βαθμούς με δεδομένο ότι φέτος έχει ανεβάσει τον πήχη των στόχων του. Ο αντίπαλος του, ο Ηρακλής που έχασε μέσα στο Καυτανζόγλειο από τον Πανιώνιο (1-2), εκτός από το κίνητρο του γοήτρου το οποίο ανεβάζει την αδρεναλίνη των ποδοσφαιριστών, έχει τους δικούς του λόγους να διεκδικήσει του βαθμούς ή βαθμό από το ντέρμπι της Τούμπας.
Ο Βλάνταν Ιβιτς ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του τραυματία Τζαβέλλα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το δίδυμο Φερνάντο Βαρέλα και Ανχελ Κρέσπο, στην άμυνα. Κατά τα άλλα το σχήμα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Κυριακής δεν θα έχει εκπλήξεις. Θα χρησιμοποιηθούν οι παίκτες στους οποίους στηρίζεται κατά βάση η ομάδα από το ξεκίνημα της χρονιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις η τεχνική ηγεσία. Πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα επανέλθουν στο σχήμα οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Μπίσεσβαρ που στο Βελιγράδι έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. «Μέσα στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν του αγώνα με τη Βέροια νομίζω έγινε πολύ καλή δουλειά και θα εμφανιστούμε καλύτεροι στα παιχνίδια που έρχονται» δήλωσε ο Χαρίσης και συμπλήρωσε:«Η δουλειά που γίνεται είναι σε όλους τους τομείς. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να δουλέψει. Νομίζω όλοι θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν». Οσο για τον αγώνα με τον Ηρακλή δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Πέρυσι την… πατήσαμε. Φέτος πάμε για την νίκη από την αρχή και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας» .
Νοκ άουτ
ο Λεοζίνιο;
«Λαβωμένος» θα αγωνιστεί στην Τούμπα ο Ηρακλής καθώς η ατυχία δεν έχει τελειωμό στους «κυανόλευκους». Χθες αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στην γάμπα ο Λεοζίνιο (έχει αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο) και η συμμετοχή του στο ντέρμπι θα κριθεί από την πορεία της αποθεραπείας του. Οι πιθανότητες συμμετοχής του πάντως είναι περιορισμένες.
Ακόμη από τον Ηρακλή θα απουσιάσουν ο τραυματίας Περόνε και ο τιμωρημένος Λουκίνας, γεγονός που σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» θα αγωνισθούν χωρίς κλασικό φορ.
*Ο Γιώργος Κύζας του συνδέσμου διαιτητών Δράμας, ορίστηκε για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στην Τούμπα. Βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρουμπλιά και ο Βασίλης Καραβασίλης.
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Α.Ο. ΞΑΝΘΗ (16:00)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-ΒΕΡΟΙΑ (18:15)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (18:15)
Π.Α.Ο.Κ.-ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ (20:30)
ΔΕΥΤΕΡΑ
Α.Ε.Λ.-A.E.K. (19:30)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.