, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα συνέλαβε η ΕΛΑΣ.
Πρόκειται για 36χρονο Πακιστανό, ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στις 11 Οκτωβρίου, στον Ασπρόπυργο, μετά από καταδίωξη. Μαζί του, συνελήφθησαν και πέντε υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς έγγραφα νόμιμης διαμονής στη χώρα.
Επιπλέον, αναζητούνται τρείς υπήκοοι Μπαγκλαντές, ως συνεργοί του.
Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι ο 36χρονος αποτελεί μέλος διεθνούς κυκλώματος που διευκολύνει την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος 1.000-1.200 δολαρίων ΗΠΑ. Στη συνέχεια, άλλα μέλη τους μετέφεραν σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, με σκοπό να παραληφθούν από τους τελικούς διακινητές οι οποίοι τους οδηγούσαν σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να ταξιδέψουν στους τελικούς προορισμούς τους, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Στην κατοχή του 36χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης, το χρηματικό ποσό των -40- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζεται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.