, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διαψεύδουν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ψάχνουμε υποψήφιο πρόεδρο

eykleidhs_tsakalotos-660x300Η Ομάδα των 53+ (επικεφαλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) θέλοντας να δείξουν ότι είναι η μεγαλύτερη εσωκομματική τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εξέτασαν σοβαρά την πιθανότητα να κατεβάσουν υποψήφιο πρόεδρο κόντρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο.
Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι στο παρασκήνιο του Συνεδρίου έγιναν διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος των 53 ήταν να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο θα καταφέρει να λάβει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για να μην εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό “Τσαουσέσκου” όπως έλεγαν στελέχη των 53+.
Πηγές διαψεύδουν σήμερα ότι έγιναν τέτοιες συζητήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι “53” θα δώσουν τη… μάχη τους για να περάσουν τροπολογίες στο κείμενο της πολιτικής απόφασης, που θα δίνουν πιο αριστερό στίγμα στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανω κάτω οι 53
Η ομάδα των «53+» κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής κείμενο με έντονες διαφωνίες για την πολιτική της ηγεσίας και ιδίως για το άνοιγμα στους πρώην Πασόκους. Μεταξύ άλλων, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τις προσχωρήσεις προσώπων και τις Πασοκικές λογικές, ζητούν άμεση αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, αντιτίθενται στη διάλυση των τάσεων και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο που υπογράφηκε πέρσι από την κυβέρνηση απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό πρόγραμμα.
Οι «53+» ελέγχουν περί το 12%-15% του σώματος, αλλά έχουν επιρροή και σε ευρύτερες δυνάμεις. Εκφράζουν, δε, φόβους ότι η παντοκρατορία του Αλέξη Τσίπρα και της σημερινής ηγετικής ομάδας θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μετάλλαξη από ένα μαζικό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό και πολυτασικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε άνευρο πολιτικό μόρφωμα της κεντροαριστεράς, τύπου ΠΑΣΟΚ.
Η οργή της Δούρου για τους 53
Τον θυμό της για τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε η  περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,  κάνοντας λόγο για ψευτοδιλήμματα και ιδεολογικοποίηση της αδράνειας.

Η κ. Δούρου τόνισε ότι επί της ουσίας το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ιδρυτικό συνέδριο της νέας Αριστεράς μακριά από λογικές ιδεολογικής καθαρότητας.
“Αυτή τη στιγμή δεν εχουμε την πολυτέλεια ότι περαιτέρω αδράνεια και αναποτελεσματικότητα θα ενδυθεί καινούργια ψευτοδιλήμματα. Συζητώντας σοβαρά για το τι κόμμα θέλουμε, αυτό το συνέδριο είναι ιδρυτικό. Σε αυτό το συνέδριο φτιάχνουμε μια νέα Αριστερά μακριά από εύκολες λύσεις και καθαρότητες, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος”, είπε χαρακτηριστικά.iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.