, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πιο σημαντικές ειδήσεις τεχνολογίας που πρέπει να ξέρετε για την εβδομάδα που πέρασε

NEW YORK, NY - OCTOBER 13: A customer tries the new PlayStation VR at Sony Square NYC on October 13, 2016 in New York City. Sony launched its $399 PlayStation VR that links to PlayStation 4 to give gamers a virtual reality gaming experience. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

1. Η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όλοι οι κάτοχοι τωνSamsung Galaxy Note 7 θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους και να τις επιστρέψουν πίσω για επιστροφή χρημάτων. Ταυτόχρονα, διακόπηκε και η παραγωγή και πώληση νέων συσκευών. Παράλληλα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο (δείτε το εδώ) που δείχνει ένα Note 7 να βγάζει καπνούς μέσα σε ένα δημοφιλές εστιατόριο. Η Κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη ύψους $5.2 τρισ. για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, 33% χαμηλότερο κέρδος από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ($7.39 τρισ.).
samsung galaxy note
2. Το Facebook διαθέτει πλέον και επίσημα σε δοκιμαστική έκδοση Beta τη νέα της υπηρεσία Workplace. Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο, αλλά αντί για φίλους, ο χρήστης διαθέτει συνεργάτες. Στόχος είναι η καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ αυτών, δηλαδή η πλατφόρμα αυτή θα αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή του αντίστοιχου Slack. Το Facebook προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο με τις χαμηλότερες τιμές που προσφέρει σε σχέση με το Slack. Το κόστος για κάθε εργαζόμενο που πρέπει να πληρώσει η αντίστοιχη εταιρεία του είναι $1-3, ενώ στο Slack το βασικό πακέτο χρεώνει $6.67 κάθε χρήστη. Μέχρι στιγμής, πάνω από χίλιες εταιρείες αξιοποιούν το Workplace.
facebook workplace
3.Φωτογραφίες του πιθανού νέου Κινέζικου smartphone Xiaomi Mi 5c βγήκαν στη δημοσιότητα, όπου αποκαλύπτουν την ύπαρξη μίας ιδιαίτερης οθόνης ειδοποιήσεων στο πίσω μέρος. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία οριζόντια οθόνη τύπου E-Ink, δηλαδή ασπρόμαυρη με πολύ χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας. Επίσης, εικάζεται πως θα διαθέτει 5.5′ οθόνη, οκταπύρηνο επεξεργαστή και θα κοστίζει περίπου €160-200. Παράλληλα, μία έμπιστη πηγή υποστηρίζει πως η Κινέζικη εταιρεία OnePlusετοιμάζεται να παρουσιάσει μία νέα έκδοση OnePlus 3 Plus με μεγάλη οθόνη, ίσως 6 ιντσών.
oneplus mobile
4. Το PlayStation VR κυκλοφόρησε και στην Ελληνική αγορά έναντι €409. Πρόκειται για τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Sony, τα οποία συνεργάζονται με τις PS4 κονσόλες για απίθανες και αξέχαστες εμπειρίες. Επίσης, είναι φθηνότερο από τον ανταγωνισμό που απαιτεί PC – όπως το Oculus Rift. Στο Λονδίνο έχει στηθεί ήδη μία τεράστια προσομοίωση του VR, μέσα στην οποία μπαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για να δοκιμάσουν το προϊόν. Τέλος, μπορείτε να δείτε εδώ τα καλύτερα υποστηριζόμενα παιχνίδια που αξίζουν την πληρωμή τους, σύμφωνα με το cnet.
playstation vr
5. Φήμες για το επερχόμενο Samsung Galaxy S8 αναφέρουν πως θα διαθέτει διπλή πίσω κάμερα και θα απουσιάζει το Home button. Συγκεκριμένα, εικάζεται πως η οθόνη του κινητού θα είναι η μόνη που θα υπάρχει στη πρόσοψη, και επομένως το Home button δεν θα είναι φυσικό κουμπί, αλλά θα ενσωματώνεται με κάποιον τρόπο μέσα στην οθόνη. Επίσης, η «μόδα» των δύο καμερών λογικά θα έρθει και στη νέα γενιά Galaxy S για καλύτερα αποτελέσματα φωτο και βίντεο. Τέλος, οι αναμενόμενοι επεξεργαστές θα είναι οι Snapdragon 830 και Exynos 8895. Πιθανή ημερομηνία παρουσίασης στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στη Βαρκελώνη.
6. Η BMW παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα του μέλλοντος BMW Motorard Vision Next 100. Πρόκειται για μία μηχανή που πέραν του μοναδικού σχεδιασμού της, παρέχει τόσο μεγάλη ασφάλεια που ο αναβάτης δε χρειάζεται να φοράει προστατευτική στολή ή κράνος. Επίσης, διαθέτει έναν μηχανισμό Self-Balancing, που κρατά τη μοτοσικλέτα σε ισορροπία είτε κινείται, είτε είναι σταματημένη και δεν την αφήνει να πέσει. Επομένως, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε όλους τους αναβάτες ανεξαρτήτως ικανότητας ή εμπειρίας, να απολαμβάνουν την οδηγική εμπειρία. Τέλος, είναι συνδεδεμένη μονίμως στο διαδίκτυο για συγκέντρωση πληροφοριών για την ασφάλεια του οδηγού. Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης.
7. H Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει νέο Surface υπολογιστή στο event που θα πραγματοποιήσει στις 26 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα all-in-one PC, δηλαδή ενσωματώνει την κεντρική μονάδα μέσα στην οθόνη (όπως είναι και ταiMac της Apple). Επίσης, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις σχετικά με το Xbox, αλλά το λογισμικό Windows 10. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του αναμενόμενου πληκτρολογίου για το νέο αυτό PC – Surface Keyboard -, το οποίο θυμίζει αρκετά το πληκτρολόγιο των iMac. Πολύ πιθανή είναι και η παρουσίαση και νέου ποντικιού – Surface mouse.
microsoft
8. Η εφαρμογή Google Photos διαθέτει μία νέα αναβάθμιση, με την οποία αναγνωρίζει τα πρόσωπα των φωτογραφιών και εμφανίζει παλαιότερες φωτογραφίες αυτών. Επίσης, δημιουργεί μία συλλογή των κορυφαίων πρόσφατων φωτό για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο (π.χ παιδί), περιστρέφει αυτόματα τις φωτο που τραβήχτηκαν λάθος κ.α. Παράλληλα, η εφαρμογή μουσικής Shazam, αναμένεται να ενσωματώσει μία νέα λειτουργία, όπου ο χρήστης (μετά την αναζήτηση ενός τραγουδιού) θα μπορεί να δει μέσα από την ίδια την εφαρμογή τα official βίντεο ή παρεμφερή βίντεο. Τέλος, η εφαρμογή γνωριμιών Tinder διαθέτει την νέα λειτουργία Smart Photos, όπου τεστάρει όλες τις φωτο προφίλ του χρήστη και επιλέγει για το προφίλ αυτή που είχε μεγαλύτερη «επιτυχία» στους υπόλοιπους χρήστες.
shazam
9. INDIEGOGO (νέο): Η riimo είναι μία απίστευτα μικρή συσκευή που τοποθετείται στην 3.5mm θύρα και μετατρέπει τα κινητά και τα tablets σε τηλεχειριστήρια. Είναι συμβατή με ποικίλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, κλιματιστικά, προτζέκτορες και πολλά ακόμη. Έχει εμβέλεια 15 μέτρων και είναι συμβατή με iOS και Android smartphones ή tablets. Ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν το σύνηθες πρόβλημα να χάνουν και να ψάχνουν να βρουν το σωστό χειριστήριο κάθε φορά. Αρχικό κόστος $6 (€5) και αποστέλλεται και Ελλάδα. Έχει λάβει $7 χιλ. από $5 χιλ. και λήγει σε 21 ημέρες. Δείτε εδώ το βίντεο της καμπάνιας.
10. Η Hover Camera Passport είναι μία ιδιαίτερη «ιπτάμενη κάμερα» που στόχο έχει να καταγράψει τις περιπέτειες και τις δραστηριότητες του χρήστη. Διαθέτει έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό, που όμως το καθιστά ελαφρύ, ασφαλές και αναδιπλούμενο για την εύκολη μεταφορά του. Επίσης, είναι πολύ εύκολο στη χρήση, σε αντίθεση με τα κλασικά drones. Έχει την ικανότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης 4K και φωτο 13MP, και διαθέτει έξυπνες λειτουργίες όπως η αυτόματη ακολούθηση του κατόχου. Κοστίζει $549 (€497) και αποστέλλεται Ελλάδα με επιπλέον $40 (€36). Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης του νέου υποσχόμενου gadget.
 

Η εφαρμογή της εβδομάδας: Duolingo

Η Duolingo είναι μία εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Πέραν των πρωτότυπων τρόπων εκμάθησης με εικόνες, σχέδια και ερωτήσεις, η εφαρμογή πλέον προσφέρει και συνομιλία με bot – δηλαδή υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης. Ο χρήστης μπορεί να συνομιλήσει μέσω μηνυμάτων με το bot αυτό σαν να μιλούσε με κάποιον φίλο του, με σκοπό τη βελτίωση των Γαλλικών, Γερμανικών και Ισπανικών του. Ιδανικό για όσους πηγαίνουν σε νέα χώρα και θέλουν να «προπονηθούν» στην επικοινωνία. Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές ακόμα γλώσσες για τις υπόλοιπες μεθόδους. Διατίθεται δωρεάν για iOS και Android
duolingo
huffingtonpost.gr

#Tags: Facebook

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.