, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

5 τιπς για να περπατάς με γόβες σαν να φοράς… αθλητικά!

h1Όταν η Μέριλιν Μονρόε έλεγε “ Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο” δεν είχε και τόσο άδικο και μάλλον αναφερόταν στα ψηλοτάκουνα, τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε κάθε βραδινή και μη εμφάνιση των γυναικών.
Μια λεπτομέρεια που αναμφισβήτητα κοστίζει ακριβά, αλλά αποτελεί εμμονή και λατρεία κάθε θηλυκού. Μια πινελιά στο outfit που χαρίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε βήμα.
Τα ψηλά τακούνια είναι για πολλούς άλλωστε συνδεδεμένα με την ψυχολογία και με το χαρακτήρα κάθε γυναίκας.
Πόσο εύκολο όμως είναι να περπατήσεις επάνω στα δεκαπεντάποντα στιλέτα, χωρίς να τραυματίζεσαι ή να υποφέρεις ;
Το πετυχημένο περπάτημα είναι αυτό που εκπέμπει μια φυσικότητα και σταθερότητα. Δεν αρκεί όμως να παρακολουθήσεις τις πασαρέλες και να αντιγράψεις τον τρόπο με τον οποίο περπατούν τα μοντέλα.
Σου προτείνουμε τα παρακάτω μικρά μυστικά και…μάθε τέχνη!

  • Να έχεις πάντοτε στο μυαλό ότι τα ψηλά τακούνια δεν σημαίνει περπάτημα στις μύτες. Αντιθέτως πρέπει να πατήσεις πρώτα στο τακούνι κι έπειτα στα δάχτυλα, διατηρώντας το ένα πόδι μπροστά στο άλλο.
  • Προτίμησε αργά και σταθερά βήματα για να διανύσεις μια απόσταση.
  • Τα βήματα πρέπει να είναι σταθερά στο πάτωμα και απαλά, ελέγχοντας πάντα το κέντρο βάρους του σώματος, ώστε να βγαίνει το περπάτημα πιο φυσικό και φυσικά, να μην πέσεις.
  • Μην κάνεις ποτέ το λάθος να γέρνεις τους αστραγάλους ακόμα και αν κουραστείς. Αυτή η κακή συνήθεια καταστρέφει τόσο το πόδι σου όσο και το παπούτσι.
  • Πρόταξε τα στήθη σου και ρίξε τους ώμους σου προς τα πίσω. Η εικόνα σου θα είναι πιο δυναμική.

bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.