, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ "Κ"- Πρώην βουλευτής αποκαλύπτει: «Κινδυνεύω με πλειστηριασμό της κατοικίας μου»

giatagana copy
Με τον φόβο του πλειστηριασμού της Α’ κατοικίας της, όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες ζει τους τελευταίους μήνες η πρώην βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και τέως εισαγγελέας, Χρυσούλα Γιαταγάνα. Όπως αποκαλύπτει η ίδια στην KARFITSA πρόκειται για ένα διαμέρισμα ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το οποίο απέκτησε με δάνειο από τράπεζα. Μετά τις περικοπές στην σύνταξή της η ίδια αδυνατεί να τακτοποιήσει τις οφειλές της στο τραπεζικό ίδρυμα αλλά και το δημόσιο με αποτέλεσμα να αγωνιά για το εάν το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της θα κατασχεθεί.

 
Του Βαγγέλη Στολάκη
Όπως δηλώνει η ίδια, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που παρά την ηλικία της κάθε Τετάρτη θα βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπαρασταθεί στους φορολογούμενους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα λόγω μνημονίων και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. «Θα είμαι κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο όπου πλειστηριάζονται σπίτια. Θα ενώσω τη φωνή μου με τους αδύνατους ανθρώπους. Ο κόσμος αντιδρά και δικαίως αντιδρά. Πάρα πολλοί θα χάσουν τα σπίτια τους εάν συνεχίστει η εκποίηση των ακινήτων. Όταν αγόρασαν οι πολίτες τα σπίτια τους, πριν ξεκινήσει η κρίση δεν γνώριζαν ότι θα έχουμε οικονομική κρίση. Δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τι θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα στην χώρα μας» δηλώνει στην KARFITSA η κ. Γιαταγάνα.
«Θα πάω οπωσδήποτε να αντιδράσω έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Και εγώ η ίδια και ο γιος μου αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της κατάσχεσης της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μας. Δεν έχουμε δεύτερη και τρίτη κατοικία. Εγώ είμαι μόνη μου και ηλικιωμένη. Ας πεθάνω σε ένα παγκάκι. Δεν πάω γι’ αυτό το λόγο να διαμαρτυρηθώ. Πάω για να συμπαρασταθώ στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, έχουν παιδιά και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Δεν ήξεραν οι πολίτες τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν αγόραζαν τα σπίτια τους. Δεν φταίνε οι πολίτες για τα μνημόνια που ήρθαν στην χώρα» σχολιάζει η τέως Εισαγγελέας. «Δεν πληρώνω δόσεις στην τράπεζα και κινδυνεύω με κατάσχεση» τονίζει. Την ρωτώ: «Δηλαδή μια πρώην Εισαγγελέας και πρώην βουλευτής δεν έχει μεγάλη σύνταξη»; «Όχι δεν έχει. Λαμβάνω μόνο σύνταξη από το ταμείο νομικών που έχει υποστεί ήδη δυο μειώσεις. Δεν λαμβάνω σύνταξη ούτε ως πρώην εισαγγελέας ούτε ως πρώην βουλευτής. Άλλωστε εγώ ασχολήθηκα με τα κοινά για να βοηθήσω και όχι για να έχω κέρδος» απαντά.
Αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε το 2016 δηλώνει πως «δεν μπορώ να το πιστέψω».
ΚΚΕ, δήμος και… Παπανδρέου
Μιλώντας για τα χρόνια που βρισκόταν στη Βουλή η κ. Γιαταγάνα δηλώνει στην KARFITSA ότι λίγο πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015 όταν η ίδια αντιλήφθηκε το deal ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (από τους οποίους είχε ήδη αποχωρήσει), υψηλό και πρωτοκλασάτο στέλεχος της σημερινής συγκυβέρνησης την απείλησε να μην… μιλήσει δημόσια για όσα γνώριζε. «Όπως δεν δέχτηκα ποτέ στη ζωή μου να συμβιβαστώ, έτσι δεν το δέχτηκα και τότε και παραιτήθηκα από το κόμμα μου με το οποίο διαφωνούσα. Έτσι έμαθα να πορεύομαι  και εκτιμώ ότι πέτυχα» υπογραμμίζει. «Εγώ έφυγα όταν κατάλαβα τι συνέβαινε. Δεν δέχτηκα ούτε την πρόταση που μου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να με τοποθετήσει σε θέση εκλόγιμη τον Ιανουάριο 2015 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μου είπαν μάλιστα, ότι εάν δεν εκλεγόμουν θα μου έδιναν μια θέση Γενικού γραμματέα σε υπουργείο. Τους είπα: «σας ευχαριστώ» και δεν δέχτηκα» συμπληρώνει.
Ποια είναι όμως η σημερινή άποψη της πρώην βουλευτίνας για το πολιτικό προσωπικό; «Μια από τα ίδια. Σαν να βλέπω το ίδιο έργο στο σινεμά. Από μικρή ακούω τα ίδια και τα ίδια. Οι μεν κατηγορούν τους δε συνέχεια. Αυτά που κατήγγειλαν και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας είναι αλήθεια, αλλά αναρωτιέμαι ποια είναι η προοπτική για τον πολίτη όταν όλος ο πλούτος της Ελλάδας έχει εκχωρηθεί για 99 χρόνια; Τι κάνουν οι πολιτικοί μας για τους πολίτες» αναρωτιέται.
Η ίδια απομακρύνεται από την πολιτική; «Όχι, φυσικά» σχολιάζει. «Με ενδιαφέρει η πολιτική. Τη δεδομένη στιγμή με εκφράζει το ΚΚΕ με το οποίο έχω μόνο μια διαφορά. Πρόκειται για το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας. Το ΚΚΕ πρέπει να προσεγγίσει και άλλους πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κόμμα. Δεν γίνεται οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι να πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή» λέει. «Με ενδιαφέρει και ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι δημοτικές εκλογές» σχολιάζει. «Είμαι πολιτικοποιημένη από τα γεννοφάσκια μου. Ο παππούς μου ήταν φίλος με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο παππούς μου στήριζε ηθικά, φιλικά και οικονομικά τον Γεώργιο Παπανδρέου. Σε πολλές συναντήσεις τους με έπαιρναν μαζί τους. Βρίσκονταν κάθε Τρίτη βράδυ στο γραφείο του Παπανδρέου στο Καστρί. Εμένα με έβαζαν σε ένα σκαμνάκι και τους άκουγα με αποτέλεσμα να είμαι πολιτικοποιημένη από έξι χρονών» καταλήγει η κ. Γιαταγάνα.
«Να προστατεύσουμε τη Δικαιοσύνη»
Ως ένας άνθρωπος που πέρασε σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στα δικαστήρια, δεν θα μπορούσε η κ. Γιαταγάνα να μην σχολιάσει όλα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Δικαιοσύνης τον τελευταίο καιρό. «Απαγορεύεται από το Σύνταγμα η αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστών. Δεν είναι δυνατό να αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης επειδή η κ. Θάνου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους. Η τρίτη εξουσία είναι η δικαιοσύνη και κατ’ εμέ η πιο ισχυρή. Μπορεί να δικαιώσει τον πολίτη από τις αδικίες των άλλων εξουσιών. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δικαιοσύνη» αναφέρει. Θεωρεί τον νόμο Παππά «αισχρό» γιατί περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.