, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Λάθος διεύθυνση της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη είχαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

ekrhxh
Ερωτήματα προκαλούν αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι «υπήρχαν προβλήματα στη φύλαξη της δικαστικής λειτουργού κυρίας Γεωργίας Τσατάνη επειδή τους είχε δοθεί παλαιότερα διαφορετική διεύθυνση διαμονής (σε άλλη πολυκατοικία της οδού Ιπποκράτους) και υπήρξε νεότερη ενημέρωση μόλις λίγα 24ωρα πριν από την εναντίον της βομβιστική επίθεση».
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, «προκαλεί απορίες το πώς οι ένοπλοι γνώριζαν τον πραγματικό χώρο διαμονής της εισαγγελέως που μέχρι προ μερικών ημερών αγνοούσε η ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται ότι μέλη ένοπλων οργανώσεων γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία για σπίτια και κινήσεις δικαστών, γεγονός που μας προβληματίζει».
Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν την «κύρια» προκήρυξη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς για την έκρηξη βόμβας την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, όπου αναμένεται και η ανάλυση του νέου σχεδίου επιθέσεων της οργάνωσης με τίτλο «Νέμεσις». Κύριος ωστόσο φόβος είναι να γίνει σύντομα νέα ενέργεια από τους «Πυρήνες», που κλείνουν εννέα χρόνια ένοπλης δράσης…
Μετά την έκρηξη βόμβας κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε η εισαγγελέας δημοσιοποιήθηκε επιστολή της που είχε αποστείλει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 και η οποία αναφερόταν στην ανάγκη νέας ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας προς αυτήν. Και αυτό διότι της είχαν αφαιρεθεί αστυνομικοί από την προσωπική φρουρά της. Μάλιστα η κυρία Τσατάνη μέσω και του νομικού της εκπροσώπου κ. Θεμιστοκλή Σοφού είχε αναφερθεί στην παρουσία ύποπτων ατόμων εκείνες τις ημέρες που συνέταξε την επιστολή.
Αξιωματικοί ωστόσο που φρόντιζαν για την κατόπτευση του χώρου –με τακτικές περιπολίες– όπου διέμενε η κυρία Τσατάνη σημείωναν ότι «μας είχε δοθεί άλλη διεύθυνση της δικαστικής λειτουργού η οποία πιθανόν ανήκει σε συγγενή της. Και αυτό οφείλεται πιθανόν στο ότι αυτή τη διεύθυνση είχε υποδείξει η ίδια η δικαστική λειτουργός. Είχε ακολουθήσει η επιστολή της στο αρχηγείο στα τέλη Σεπτέμβρη, όπου ανέφερε ως χώρο διαμονής την πολυκατοικία η οποία έγινε στόχος της βομβιστικής επίθεσης. Έως ότου όμως υπάρξει η ενημέρωση των περιπολούντων αστυνομικών, παρήλθε ένα σχετικά σημαντικό χρονικό διάστημα…»
Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της δικαστικής λειτουργού κ. Σοφός υπογράμμισε ότι «η επιστολή της κυρίας Τσατάνη που δημοσιοποιήθηκε είναι σαφής και υπήρχαν τα περιθώρια ενημέρωσης όλων των αστυνομικών υπηρεσιών».
Διευκρινίσεις πάντως σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.