, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»

xalkidiki
«Ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας τουριστικής πολιτικής Γιώργος Τζιάλλας, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι υλοποιούνται δράσεις που στοχεύουν στη διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Όπως είπε, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι προωθείται η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και δράσεις που ευνοούν την ενίσχυση των συνεργιών με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Προς την κατεύθυνση της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο ΓΓ ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πάντα στον κλάδο του τουρισμού. Να σημειωθεί ότι τρέχει ήδη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ΜμΕ του κλάδου.
Παραμένοντας στο σκέλος των δράσεων του υπουργείου, με ενδιαφέρον αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομία του διαμοιρασμού (ενοικιαζόμενες κατοικίες), το οποίο, όπως είπε, είναι στο τελικό του στάδιο. Το 2017 επίσης αναμένεται και η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας.
Σημείωσε επίσης πως η χώρα και η ηγεσία του κλάδου ήλθαν αντιμέτωπες με πρωτοφανή γεγονότα, όπως το προσφυγικό, το Brexit, κλπ, όμως ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ αφίξεων.
Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανάφερε ότι η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει άμεσα ένα πλέγμα ενεργειών ανάτασης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα με κυριότερο άξονα την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης σε χαμηλότερα επίπεδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων και την επανατροφοδότηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.