, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το 30-50% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από… φλεβίτιδα!

thema
Για το 2013 τα εργοστάσια της SERVIER παρασκεύασαν 853 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων, ενώ η ίδρυσή της μετράει από το 1954. Όπως λέει στην εφημερίδα Karfitsa η project manager της εταιρίας Αφροδίτη Τζίτζιρα, η Servier είναι ο 1ος Γαλλικός ανεξάρτητος φαρμακευτικός όμιλος. Είναι παρών σε 140 χώρες, με περισσότερους από 21.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων 3.000 απασχολούνται στον τομέα της Έρευνας.
Της Έλενας Καραβασίλη
Η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1978, με κύριους θεραπευτικούς τομείς το καρδιαγγειακό σύστημα (υπέρταση, στεφανιαία νόσος), τα μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης), το κεντρικό νευρικό σύστημα (κατάθλιψη) και τη χρόνια φλεβική νόσο. Ένα από τα φάρμακα που παρασκευάζει η Servier, είναι το DAFLON 500 που αποτελεί και το νούμερο ένα σε πωλήσεις φάρμακο παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο φάρμακο ανακουφίζει τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Νόσου, ένα νόσημα από το οποίο πάσχει σύμφωνα με την κ. Τζίτζιρα το 30-50% του ενήλικου πληθυσμού, με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο σε σχέση με τους άντρες!
Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του DAFLON 500 καθώς και σε τι διαφέρει από αντίστοιχα φάρμακα αιμορροϊδικής κρίσης και φλεβικής ανεπάρκειας; Σε τι ποσοστό πάσχουν οι Έλληνες από αυτές τις ασθένειες με στοιχεία που προκύπτουν από την κατανάλωση του συγκεκριμένου φαρμάκου;
Το DAFLON 500- το Νο1 φλεβοτονικό σε πωλήσεις παγκοσμίως- αποτελείται από πέντε φυσικά φλαβονοειδή, με αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών. Είναι το μοναδικό που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία υψηλής τεχνολογίας και χάρη στη μοναδική micronisé του μορφή εξασφαλίζει διπλάσια απορρόφηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα:

  • Στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της Χρόνιας Φλεβικής Νόσου (ΧΦΝ). Η ΧΦΝ (αυτό που πολλοί ονομάζουν «φλεβίτιδα») είναι μία από τις παθήσεις του αγγειακού συστήματος, που οφείλεται στην κακή φλεβική κυκλοφορία των κάτω άκρων (οι φλέβες αδυνατούν να στείλουν το αίμα πίσω στην καρδιά). Εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους, πρήξιμο και πόνο στα πόδια, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, και τα οποία παρουσιάζουν έξαρση τους θερινούς μήνες λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η ΧΦΝ είναι μία εξελικτική νόσος που, αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση επιπλοκών, όπως οι κιρσοί, οι δερματικές αλλοιώσεις, ακόμη και το έλκος. Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ανέρχεται στο 30-50% του ενήλικου πληθυσμού, με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο σε σχέση με τους άντρες. Το DAFLON 500 κατέχει την ισχυρότερη σύσταση απ’ όλα τα φλεβοτονικά φάρμακα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ΧΦΝ, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.
  • Στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αιμορροϊδικής κρίσης. Οι «αιμορροΐδες» είναι μια μη φυσιολογική κατάσταση κατά την οποία οι φλέβες του πρωκτού διογκώνονται και πρήζονται λόγω φλεγμονής (αντίστοιχα με τους κιρσούς που παρουσιάζονται στα πόδια ορισμένων ανδρών ή γυναικών).

Το 50% του πληθυσμού θα εμφανίσει τη νόσο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, με σημαντική επίπτωση στην ποιότητα της ζωής του. Το DAFLON 500 μειώνει τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής κρίσης, τον πόνο, την αιμορραγία και τον κνησμό,  σε μόλις 1 εβδομάδα αγωγής. Μπορεί να συγχορηγηθεί με κρέμες ή υπόθετα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.