, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Εργαζόμενοι στα κανάλια – Στάση Εργασίας… έξω από τη Βουλή

media-mikrofona-1
 
Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα το μεσημέρι από τις 12:00 έως τις 16:00 κήρυξαν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης, ενώ προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής, αντιδρώντας στις ενέργειες τις κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι εργαζόμενοι ζητούν αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στα κανάλια τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, APT TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας τάσσεται η Ένωση Συντακτών
Υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας και εναντίον κάθε μορφής καρτέλ στην ενημέρωση επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται η Ένωση Συντακτών και υπογραμμίζει την πάγια θέση της για διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ενάντια σε κάθε μορφή συγκέντρωσης, είτε αυτή οφείλεται στην πολιτική εξουσία, είτε προκαλείται από επιχειρηματικά παιχνίδια.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η άμεση συνταγματική αποκατάσταση της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η διαδικασία αδειοδότησης και η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι οι προϋποθέσεις για ενημέρωση με δημοκρατικές εγγυήσεις. Η ΕΣΗΕΑεπισημαίνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο κέντρο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης τη στιγμή που η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτήν με σημαία την πάταξη της διαπλοκής και οι εργοδότες της απαντούν με απειλές για ομαδικές απολύσεις και με ομήρους τους εργαζομένους. Ακόμα και οι νέοι υπερθεματιστές δεν δίνουν καμία εγγύηση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.