, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Να φτιάξει τα πεζοδρόμια έξω από το νέο περιφερειακό μέγαρο ζητά ο Τζιτζικώστας από τον δήμο Θεσσαλονίκης

tzitzik-660x300
Να φτιάξει τα πεζοδρόμια έξω από το νέο περιφερειακό μέγαρο ζήτησε από το δήμο Θεσσαλονίκης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε παρέμβασή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι δήμαρχοι δεν αντιλαμβάνονται, ούτε καν τη σημασία του να έχει δημιουργηθεί ένα στολίδι περιφερειακό μέγαρο, να έχει ξεκινήσει η μετακόμισή του και να αρνούνται πεισματικά ακόμη και σήμερα, μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα και αλλεπάλληλες δικές μου παρακλήσεις να κάνουν το αυτονόητο, που είναι η μοναδική τους αρμοδιότητα: να φτιάξουν δηλαδή τον περιβάλλοντα χώρο, δηλαδή τα πεζοδρόμια για να μη σκοτωθεί κανένας και να μεταφερθούμε στο νέο κτίριο με την έναρξη της νέας χρονιάς».
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, να δώσει απαντήσεις για το θέμα στο λαό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, και διερωτήθηκε: «Δηλαδή θα πρέπει να αποταθούμε στη δικαιοσύνη με εξώδικα για να κινητοποιηθεί ένας δήμος που έχει την ευθύνη να ολοκληρώσει ένα τέτοιο έργο για να μη θρηνήσουμε θύματα; Γιατί αν χτυπήσει κάποιος στο σημείο όπου ενώνεται ο δρόμος με το νέο αυτό στολίδι περιφερειακό μέγαρο, όταν θα μετακομίσουν οι υπηρεσίες μας θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα».
Για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή η έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμανε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει «όχι μόνο να βρεθούν κονδύλια και τρόποι για να αναβαθμιστεί, να συντηρηθεί και να γίνει ένα κτίριο κόσμημα» αλλά και να εξετάσει την απόδοση του κτιρίου αυτού στην τοπική κοινωνία.
«Στόχος μας είναι όχι μόνο το οικοδόμημα αλλά όλο το οικοδομικό τετράγωνο, με τον κήπο της περιφέρειας, να αποδοθεί στους πολίτες. Γι’ αυτό και έχω πει όποιος φορέας ή πολίτης θέλει να χρησιμοποιήσει ή να αξιοποιήσει, σε ώρες μη λειτουργίας, τους κήπους ή και την εκκλησία για την τέλεση μυστηρίων, είναι στη διάθεση του κόσμου” πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.