, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» σας προσκαλούν σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη

%ce%a0%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%91%cf%80%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%a0%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%b7-%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%b3%ce%bb%cf%89
Με τον δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πιπεριά, τη φαρμακόγλωσσα και την Πουπού, την πονηρή αλεπού να δίνουν το «παρών», υποσχόμενοι ένα παραμυθένιο ταξίδι, παρουσιάστηκαν σήμερα «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo, που ανοίγει τις πύλες του στις 24 Οκτωβρίου. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων του θεματικού πάρκου, συμμετείχε και ο άνθρωπος που δημιούργησε όλους αυτούς τους παιδικούς ήρωες, κ. Ευγένιος Τριβιζάς. «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» αποτελούν μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών, που δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, Έλληνα δημιουργού. Για την υλοποίηση του πάρκου έχουν υιοθετηθεί υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ και συνυπάρχει ο έντονος διαδραστικός, αλλά και ψυχαγωγικός χαρακτήρας.
Οι λάτρεις των παραμυθιών του θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού, την πονηρή αλεπού, την Καιτούλα, την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη και θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές.
 
Στην οικογένεια της Έκθεσης καλωσόρισε τον ποιητή των παραμυθιών, κ. Ευγένιο Τριβιζά, ο προέδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος σημείωσε ότι με το νέο αυτό θεματικό πάρκο η εταιρεία μπαίνει σε μια καινούρια περίοδο. «Είναι το τρίτο θεματικό μας πάρκο και εκτιμώ ότι θα είναι το κορυφαίο όσον αφορά την ποιότητα και την κινητοποίηση της νεολαίας» ανέφερε, εξηγώντας πως η ΔΕΘ-Helexpo δεν ασχολείται μόνο με την ψυχαγωγία, αλλά και με την αγωγή ψυχής, ενώ οι δεσμοί της με τον πολιτισμό είναι στενοί.
«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά είναι κάτι που σκέφτηκε και ονειρεύτηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς, δίνοντας στη ΔΕΘ-Helexpo την ευκαιρία να το χαρεί και να συμμετάσχει κι εκείνη», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Υπογράμμισε μάλιστα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεματικού πάρκου, αναφέροντας πως ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις 40.000 μαθητών.
«Τα παραμύθια είναι διαχρονικά, είναι για πάντα, όπως τα διαμάντια» τόνισε ο κορυφαίος συγγραφέας παραμυθιών, κ. Ευγένιος Τριβιζάς. Σχολίασε μάλιστα τη νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα μας και θέλει κάθε τι παιδικό να θεωρείται ευκολότερο, απλούστερο, φθηνότερο και υποδεέστερο. «Οργανώνουμε λουκούλεια πολιτιστικά γεύματα για τους εαυτούς μας και ρίχνουμε πολιτιστικά ψίχουλα στα παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν τα πρώτα μας αναγνώσματα, τα οποία μας ακολουθούν για μια ζωή. Αναφερόμενος στο θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», τόνισε πως οι συντελεστές κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να μετατρέψουν 2.000 τ.μ. σε μία όαση με καταρράκτες χαρτοπόλεμου και ηφαίστεια πυροτεχνημάτων. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος από την ευρηματικότητα και την εφευρετικότητά τους. Τόνισε επίσης πως προσπάθειες όπως αυτή μπορούν να δώσουν και στους μεγάλους το έναυσμα να καταλάβουν ότι το ασήμαντο μπορεί να είναι σημαντικό και το ευτελές μπορεί να είναι ανεκτίμητο, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια κοινωνία, όπως είχε γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ στο «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», όπου θα γνωρίζουμε την τιμή κάθε πράγματος, αλλά την αξία κανενός.
Με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά και τόνισε ότι η ικανοποίηση του κ. Τριβιζά από το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο βραβείο για τη δουλειά που έγινε. Κάλεσε δε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα, να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο.
Η γενική είσοδος στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά είναι 6 ευρώ, οι μαθητές πληρώνουν 5 ευρώ, ενώ η τιμή για μία τετραμελή οικογένεια είναι 18 ευρώ. Τα παιδιά έως 3 ετών θα εισέρχονται δωρεάν, ενώ έχει καθοριστεί ειδικό τιμολόγιο και για τους ανέργους, οι οποίοι κάθε Παρασκευή μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο με 4 ευρώ και μαζί με τις οικογένειες τους με 12 ευρώ.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από την Δευτέρα έως την Πέμπτη από τις 09:00-14:00, την Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00, το Σάββατο 11:00-19:00 και την Κυριακή 11:00-15:00.

#Tags: ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.