, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Tα νέα του αυτοκινήτου…


– Ποια είναι η πιο γνωστή σέξι γυναίκα οδηγός του NASCAR;
– Μα η Danica Patrick. Η 34χρονη είναι χρόνια στις πίστες και τους… τρέχει όλους
#Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι φίλοι του club BMW Riders που διοργανώνουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου (27-30/10) εκδρομή στη Δράμα (ΦΩΤΟ) Οι 22 μοτοσικλέτες με τους 44 αναβάτες τους θα διανύσουν περίπου 1.400 χιλιόμετρα ξεκινώντας από την Αθήνα για να φθάσουν στην πόλη της Μακεδονίας. Θα επισκεφτούν το σπήλαιο Αγγίτη, θα κάνουν βόλτες στους δρόμους της πόλης, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο οινοποιείο Κ. Λαζαρίδη και θα περιηγηθούν σε πολλά χωριουδάκια του νομού.
#Σε αγωνιστικές πίστες μετατρέπουν οδηγοί τους δρόμους σε εμπορικό κέντρο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου οργανώνουν αυτοσχέδιους αγώνες επίδειξης, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Σε επιτόπιους ελέγχους, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων, να συμμετάσχουν σε τέτοιους είδους αγώνες. Συνολικά καταγράφηκαν 42 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες οι περισσότερες (23) αφορούσαν τη στέρηση κατάλληλου σιγαστήρα για τη μείωση του θορύβου. Πέντε παραβάσεις αφορούσαν σε επικίνδυνους ελιγμούς και επίδειξη οδήγησης, ενώ σε δέκα περιπτώσεις οι οδηγοί διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα ή στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
# Στη τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες για την Έκθεση Αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016». Η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί. Η φετινή διοργάνωση γίνεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η ελληνική έκθεση φιλοξενείται στο Ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο). Οι εταιρείες που συμμετέχουν πρόκειται να παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα που έκαναν και παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες. Ειδικότερα, στην έκθεση συμμετέχουν οι μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Isuzu, Mercedes, Mini, Nissan, Porsche, Renault, SsangYong ,Seat, Skoda, Smart, Subaru, VW και Volvo. Επίσης συμμετέχει και η εταιρεία μοτοσυκλετών Yamaha.
#Πιο δυναμικός και αθλητικός γίνεται πλέον ο σχεδιασμός της νέας BMW 5-Series Sedan που στοχεύει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος σε κάθε ευκαιρία. Η επίσημη και ακριβή σχεδίαση συνδυάζει την παρουσία, την αισθητική και τη λειτουργικότητα στον ίδιο βαθμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του σχεδιασμού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Καρίμ Χαμπίμ.
#Ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα πραγματοποιήσει την πρώτη πανελλήνια εμφάνιση του στην έκθεση αυτοκινήτου ΄΄ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016΄΄. Ο λόγος για τη νέα γενιά του Nissan Micra. Το ιαπωνικό supermini λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της παρισινής έκθεσης θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας(πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).
#Ποιες ήταν οι δέκα εταιρίες στη σχετική κατάταξη από πλευράς πωλήσεων στη χώρα μας. Η Toyota άντεξε στην επίθεση της Opel και παρέμεινε στην πρώτη θέση και το Σεπτέμβριο, με τρίτη τη VW, ενώ η Nissan έχασε και πάλι έδαφος, μένοντας μόλις έβδομη. Η Mercedes είχε και πάλι άνοδο και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ τον Σεπτέμβριο ταξινομήθηκε και μία Maserati παρακαλώ… Ακολουθούν οι δέκα πρώτοι με τις ταξινομήσεις τους το μήνα που μας πέρασε: TOYOTA 539, OPEL 508, VW 386, MERCEDES 324, PEUGEOT 300, FIAT 296, NISSAN 292 , SUZUKI 279, CITROEN 218, RENAULT 186
#Mαθήματα επί πάγου, στον αρκτικό κύκλο με McLaren…Στο βόρειο άκρο της Φινλανδίας, στο Ιβάλο, 200 χιλ βαθιά στον αρκτικό κύκλο βρίσκονται σύγχρονες εγκαταστάσεις για οδήγηση στον πάγο και το χιόνι, τις οποίες χρησιμοποιούν αρκετές σπορ μάρκες αλλά και κατασκευαστές χειμερινών ελαστικών. Το παραμυθένιο αυτό μέρος επέλεξε και η McLaren για τα σεμινάρια που θα διοργανώσει το χειμώνα του 2017. Το Pure McLaren Arctic Experience θα διαρκέσει από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου. Για τους συμμετέχοντες δεν είναι προϋπόθεση να είναι πελάτες της McLaren, αρκεί βέβαια να μπορούν να ξοδέψουν σχεδόν 14.000 ευρώ… ανά άτομο! Τα μαθήματα οδήγησης σε πίστες καλυμμένες με χιόνι ή πάγο θα γίνονται με την 570S Coupe, που εφοδιάζεται με το γνωστό 3.8 V8, απόδοσης 570 ίππων και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το πισωκίνητο βρετανικό supercar χρειάζεται 3,2 sec για την επιτάχυνση 0-100 km/h και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 328 km/h.Το πακέτο περιλαμβάνει μεταφορές με αεροπλάνο, τρεις διανυκτερεύσεις σε πολυτελές συγκρότημα με εσωτερική πισίνα και σάουνα, 2 μέρες σεμινάρια οδήγησης (ελάχιστης διάρκειας 3,5 ωρών την μέρα), όλα τα γεύματα, σαφάρι με snowmobile και εκδρομή με έλκηθρο και χάσκι. Αλλά και όσοι θα συνοδεύσουν τους οδηγούς στο ταξίδι θα ακολουθήσουν πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες, ενώ θα απολαύσουν ορισμένους γύρους στον πάγο στο κάθισμα συνοδηγού της 570S. (Περισσότερα εδώ http://cars.mclaren.com/home/events/pure-mclaren-arctic-experience.html)
#Παρότι οι μισθοί έχουν μειωθεί ή … εξανεμιστεί τα τεκμήρια των αυτοκινήτων παραμένουν υψηλά. Παράλληλα ακόμα είναι σε ισχύ και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης (προσοχή όχι πολυτελείας- αυτός είναι αλλος και έχει καταργηθεί στα αυτοκίνητα με την αλλαγή της φορολογίας) που επιβάλλεται σε αυτοκίνητα απο 1.929 € και πάνω, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη ένα 2λιτρο αυτοκίνητο – πλέον- θεωρείται μικρού κυβισμού, αφού τα νέα αυτοκίνητα καταναλώνουν σαν ένα μικρό παλαιότερης τεχνολογίας, ενώ και οι εκπομπές ρύπων είναι χαμηλοί…
#Ο Σεπτέμβριος του 2016 είχε πολλές παραβάσεις του ΚΟΚ στη Β. Ελλάδα. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και… 4.483 παραβάσεις των δρόμων, όπως 67 παραβάσεις για την παραβίαση προτεραιότητας, 2.318 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 15 παραβάσεις για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 32 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς, 158 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 69 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα, 28 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο άκρο δεξιό του οδοστρώματος, 247 παραβάσεις για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 80 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 5 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων κατά την οδήγηση, 226 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 1.091 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 144 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο., 3 παραβάσεις για παράνομα τοποθετημένη διαφημιστική πινακίδα…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.