, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο «ανασχηματισμός»: «Σπάει» στα δύο η Πολιτική Γραμματεία

imagehandlerΑλλάζει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δημιουργείται ενιαίο κέντρο λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης, αφού ο ρόλος των κομματικών στελεχών ισχυροποιείται στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα απαρτίζεται από 29 μέλη και θα «σπάσει» σε δύο όργανα: το Πολιτικό Συμβούλιο (11 μέλη + 2) και το Εκτελεστικό Συμβούλιο (14 + 2).
Σύμφωνα με πηγές, καταργείται το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο της Δευτέρας, καθώς πλέον τον στρατηγικό αυτο ρόλο αυτό θα αναλάβει το Πολιτικό Συμβούλιο, που θα εκπροσωπείται τόσο από  υπουργούς όσο και από κομματικά στελέχη. Θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα για τα έκτακτα και τρέχοντα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ενώ θα καθορίζεται και η επικοινωνιακή γραμμή.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει για πιο κομματικά και οργανωτικά ζητήματα ζητήματα, σχεδόν μία φορά το μήνα.
Μάλιστα, επειδή οι γυναίκες υπουργοί δεν θα έχουν έντονη παρουσία στη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται να έχουν έντονη παρουσία στο Εκτελεστικό, ώστε συνολικά να επιτευχθεί ο στόχος της ποσόστωσης του 30%, που ισχύει για όλα τα όργανα  του κόμματος.protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.