, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο δράστης του φονικού στην Πανόρμου

Ο 68χρονος (με το καπέλο) πέρασε το πρωί της Κυριακής το κατώφλι του εισαγγελέα (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Ο 68χρονος (με το καπέλο) πέρασε το πρωί της Κυριακής το κατώφλι του εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Ο 68χρονος (με το καπέλο) πέρασε το πρωί της Κυριακής το κατώφλι του εισαγγελέα (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 60χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, την περασμένη Παρασκευή, στη συμβολή των Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελοκήπους.
Πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία. Οδηγήθηκε και στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, την Τρίτη. Εξερχόμενος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι βρισκόταν «σε άμυνα».
Χθες, ο ίδιος φέρεται να είπε κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι είχε συνεχείς τσακωμούς με το θύμα, το οποίο το μοιραίο βράδυ τού επιτέθηκε και τότε αυτός πήρε το όπλο του και «αντέδρασε» πυροβολώντας τον θανάσιμα.
Από το Σάββατο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ζητά συγγνώμη. Κάνει δε λόγο για φονικό για «ασήμαντη αιτία» και μιλά για απρόκλητη επίθεση του θύματος στον 60χρονο πρώην αστυνομικό.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο 60χρονος εμφανίστηκε με τον συνήγορό του στη ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, στους οποίους παρέδωσε και το όπλο του.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.