, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Μάγεψε» με την πρώτη ποιητική συλλογή του ο Τάσος Θεοτόκης

img_9875
Της Αλεξάνδρας Κατσαμπίρη
Ήρθε η ώρα που το «Σινιάλο» του Τάσου Θεοτόκη θα βρεθεί σε αγκαλιές που θέλουν να μαγευτούν από την ομορφιά των στίχων του και να θαυμάσουν το έργο ενός νέου καλλιτέχνη της ελληνικής λογοτεχνίας.
Στο  Poems n’ Crimes Art Bar έδωσαν ραντεβού όσοι θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και του βιβλίο του καθώς ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του στο κοινό.
Απλός και περιεκτικός ο Σάμης Γαβριηλίδης (εκδότης του οίκου «Γαβριηλίδης)παρέδωσε τη σκυτάλη στον Τάσο Θεοτόκη όπου προλόγισε το πάνελ που απαρτιζόταν από τον κ. Μάνο Ελευθερίου – έναν άνθρωπο με τεράστια ιστορία στο χώρο της λογοτεχνίας  που είχε καιρό να τιμήσει νέο καλλιτέχνη – να αναλαμβάνει  το ρόλο του συντονιστή της παρουσίασης  και τους ηθοποιούς Θοδωρή  Αντωνιάδη και Μάνο  Καρατζογιάννη .
«Εγώ δεν είμαι κριτικός! Είμαι ένας άνθρωπος που αγάπησε και διάβασε τα ποιήματα του Τάσου Θεοτόκη και είπα να πω δυο λογάκια. Δε ξέρω ποια ερωτήματα θα κρύψει κάποιος από εσάς που θα διαβάσει τους πρώτους στίχους ή την πρώτη ποιητική συλλογή του Τάσου μας και πόσα ερωτήματα θα πει μονάχος του…» ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια του μεγάλου λογοτέχνη, κ .Μάνου Ελευθερίου.
Εν συνεχεία οι δυο ηθοποιοί διάβασαν αποσπάσματα από το έργο του Τάσου Θεοτόκη προκαλώντας το χειροκρότημα του κοινού που συμμετείχε στο «ταξίδι» του βιβλίου.
«Μένει να ευχηθούμε και στον Τάσο Θεοτόκη αυτή η πρώτη του ποιητική συλλογή να είναι η αφορμή και η αρχή για μεγάλες κατακτήσεις στο χώρο της ποίησης . Να έχει υγεία και πίστη σε ότι γράφει και κάποια στιγμή θα έρθει η δόξα να του «χτυπήσει» την πόρτα, αρκεί να ακούει το κτύπημα όταν θα του χτυπήσει», ήταν τα λόγια που σφράγισαν την παρουσία του Μάνου Ελευθερίου εκείνη τη βραδιά δημιουργώντας μεγάλη περιέργεια στο κοινό για τη συνέχεια.
Η  πρώτη ποιητική συλλογή του Τάσου Θεοτόκη, «Σινιάλο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», σηματοδοτεί το όνειρο ενός καλλιτέχνη που μόλις ξεκίνησε να παίρνει μορφή χρησιμοποιώντας λιτό λόγο με έντονη εκφραστικότητα και «συνθήματα» που δημιουργούν εικόνες στο μυαλό των ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν με τη φαντασία του ποιητή σε προορισμούς που ίσως κάποτε βρεθήκαν και αναπολούν…
img_9792 img_9772 img_9550
img_9875
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.