, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε οπαδούς του ΠΑΟΚ για αιματηρό επεισόδιο στις Σέρρες

dikastiriaΣε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε, τον περσινό Μάρτιο, έξω από σύνδεσμο της ομάδας τους στις Σέρρες και είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι ένας 34χρονος αστυνομικός και να τραυματιστεί σοβαρά ο 35χρονος φίλος του.
Το δικαστήριο, αφού τους έκρινε ένοχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τιμώρησε τους τρεις εξ αυτών με ποινή κάθειρξης 13,5 ετών τον καθένα και τον τέταρτο  με κάθειρξη 14 ετών, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με όρους ενόψει του Εφετείου.
Ο αστυνομικός -που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας- κι ο φίλος του επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση και περνώντας από τα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ, φώναξαν συνθήματα εις βάρος της ομάδας. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο 22χρονοι, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στα γραφεία και στο άκουσμα των συνθημάτων πετάχτηκαν έξω και κρατώντας στυλιάρια κυνήγησαν τα θύματα και τα ξυλοκόπησαν άγρια.
Ο αστυνομικός έκτοτε κατέστη ανάπηρος και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ο φίλος του είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους αλλά χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ του ΠΑΟΚ.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.