, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος έως το τέλος 2016 ζητά ο Τσίπρας!

tsipras eurokinissi
Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για το χρέος έως τα τέλη του 2016 ζήτησε από τους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ετήσιας Ευρωμεσογειακής Συνόδου, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και διεξάγεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βραυρώνα.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του χρέους, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διευθέτησή του, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι εταίροι της χώρας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υλοποιηθεί με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα και να μην υπάρξουν νέες αναταράξεις στην ΕΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη λήψη μέτρων για το χρέος τέτοιων που να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και θα ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Μόνο έτσι, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές, η οικονομία θα πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης για το 2017 και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για απόλυτη επιτυχία του προγράμματος, όπως επισήμανε.
Τα προηγούμενα δύο προγράμματα απέτυχαν και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά το ίδιο, τόνισε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα ήθελε νέες αναταράξεις σε μια ήδη επιβαρυμένη λόγω των πολλαπλών κρίσεων στην περιοχή μας περίοδο.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να μετατραπεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος σε όπλο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, κάτι που εκτίμησε ότι θα συμβεί εάν δεν τηρηθούν οι σχετικές δεσμεύσεις των εταίρων και η λήψη μέτρων αναβληθεί για το β’ εξάμηνο του 2017.
Είναι προς το συμφέρον όλων να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, σημειώσε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η α’ αξιολόγηση με την εκταμίευση και της τελευταίας υποδόσης.
Η κυβέρνηση σταθεροποίησε την οικονομία και τις τράπεζες, αντιμετωπίζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και συνεχίζει με απτά δείγματα τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Τώρα που η Ελλαδα γυρίζει σελίδα και κατευθύνεται προς την ανάπτυξη, τώρα είναι η ώρα να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις των εταίρων μας» για το χρέος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.