, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

“Ας σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα…”

Iban_Savvidis-660x300
Προβληματισμένος για τα όσα εξελίσσονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε -με δηλώσεις του στη Μόσχα- ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, δηλώνοντας πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ που συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα -ή μη- του νόμου που ρυθμίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση» σχολίασε ο κ. Σαββίδης, λέγοντας πως δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες. «Αν συμβεί κατι τέτοιο όχι μόνο πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα. Και απορώ. Δεν είναι πολλα αυτά τα χρήματα για να πεταχτούν; Εγω θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Eνώ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τις τηλεοπτικές άδειες επεσήμανε: «Ναι έκανα μηδενικές προσφορές. Δεν υπήρχε όρος του διαγωνισμού που να το απαγορεύει. Στην απάντηση γιατί το έκανα σας λέω γιατί έτσι ήθελα».
Ο ίδιος εμφανίστηκε έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό, με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Όπως είπε, εξετάζεται είτε η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μικτή μορφή συνεργασίας. Εάν ωστόσο δεν ευοδωθούν οι διεργασίες, εμφανίζεται έτοιμος να στήσει από το μηδέν ένα νέο κανάλι. Ενδιαφέρον έδειξε και για την τύχη του Μega, «ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο» όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του.
Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο, είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε» δήλωσε.
Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου για το κλείσιμο του έτους ελληνορωσικής φιλίας, ο κ. Σαββίδης αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Ο ίδιος, τέλος, έδωσε απάντηση και σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν πως επόμενο βήμα του θα είναι ή ενασχόλησή του με την πολιτική στην Ελλάδα. «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική… Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας» απάντησε με νόημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.