, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Στήριξη επιχειρήσεων σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Κρήτη με 15 εκατ. ευρώ

χαριτσης φωτογραφία: eurokinissi.grΣτον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει μία συνεταιριστική τράπεζα όπως η Παγκρήτια για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με αφορμή τη σύναψη της μεταξύ τους συμφωνίας παροχής εγγυήσεων για μικροχρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η συμφωνία, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη στήριξη πάνω από 1.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI).
Ο υφυπουργός Οικονομίας υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην κρίση αποεπένδυσης, που επέφεραν στην ελληνική οικονομία η δημοσιονομική κρίση και οι πολιτικές που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπισή της, και εξέθεσε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων επενδυτικών πόρων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων. Ιδιαίτερα τόνισε την καλή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να σχεδιαστούν και ενεργοποιηθούν σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
φωτογραφία: eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.