, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Η επταετία των συνταγματαρχών είναι ένα μηδενικό μπροστά στη σημερινή Χούντα"

psomiadis
Τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, σχολίασε αποκλειστικά στο karfitsa.gr ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Όπως δήλωσε: “η επταετία των συνταγματαρχών είναι ένα μηδενικό μπροστά στη σημερινή Χούντα που ισοπεδώνει τα πάντα, εξευτελίζει θεσμούς και καταπιέζει τον ελληνικό λαό. Η δική μου φιλοσοφία ήταν και θα είναι ότι τους θεσμούς δε τους ακουμπάμε και ιδιαίτερα το θεσμό της δικαιοσύνης!».
Να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως η απόφαση του ΣτΕ του Ανώτατου δηλαδή Δικαστηρίου της χώρας παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣτΕ η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως είναι το δικαστήριο που “έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικο το μαύρο στην ΕΡΤ και έκρινε συνταγματικο το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως εξήγησε η απόφαση του ΣτΕ προκαλεί την επιστροφή της πρώτης καταβληθείσας πρώτης δόσης, “στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών”.
Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει με την αποφαση του ΣτΕ να οδηγηθεί η χώρα στον προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς, διευκρινίζοντας πως η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.