, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Να βάλουμε τις μικρότητες στην άκρη»

imagehandler
Μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι πρέπει εμείς που είμαστε πιο ψηλά να βάλουμε τις μικρότητες στην άκρη έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Άη Στράτη στη σκιά των εμπρηστικών δηλώσεων υπουργών για τα Θρησκευτικά και το ρόλο της εκκλησίας.
«Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο» πρόσθεσε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Ιερώνυμος.
«Δεν πρέπει να αφήσουμε πείσματα, πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν και που όταν τα σκεφτεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας.
Κάνοντας, δε, μια έμμεση αναφορά σε όσα κατά καιρούς λένε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «η εγχείριση γίνεται όταν δεν υπάρχει πυρετός. Ο γιατρός αφήνει να περάσει πρώτα ο πυρετός αυτός».
Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εσείς λέτε “αγαπάτε αλλήλους” και εμείς αλληλεγγύη», ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η διαφορά μας είναι σε αυτή την πορεία είναι ότι ενώ συμφωνούμε στο ότι πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο, τον ακουμπάμε με διαφορετικό τρόπο. Εδώ είναι και η διαφορά μας που δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.