, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Καταδίωξη από Χαριλάου μέχρι Τούμπα – Συνελήφθησαν για κλοπή στην Πυλαία

katadioxh
Συνελήφθησαν δύο άτομα, που ενέχονται σε περίπτωση κλοπής από οικία, έπειτα από σύντομη καταδίωξη
Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, χθες (28-10-2016), στην περιοχή της Τούμπας, δύο ημεδαποί ηλικίας 59 και 24 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε περίπτωση κλοπής από οικία στην περιοχή της Πυλαίας.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος δύο  ημεδαπών συνεργών τους ηλικίας 34 και 36 ετών, που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, αντίστασης και απείθειας.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 28-10-2016, στην περιοχή Χαριλάου, οι συλληφθέντες με τους συνεργούς τους, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, δε σταμάτησαν σε σχετικό σήμα των αστυνομικών.
Ακολούθησε σύντομη καταδίωξη, κατά την οποία, απέρριψαν από το ανωτέρω όχημα, διάφορα κοσμήματα και συσκευές, ενώ όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, τόσο ο 59χρονος, όσο και ο 24χρονος, προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, κατά τη σύλληψή τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξαν οικία στην περιοχή της Πυλαίας, απ΄όπου αφαίρεσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Εντός του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, καθώς και στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ, που αποτελεί μέρος του συνολικού αφαιρεθέντος ποσού, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα πλαστικό ομοίωμα περιστρόφου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.
ΦΩΤΟ αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.