, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Spiegel: Προδότης ή τραγικός ήρωας ο Αλέξης Τσίπρας;

spiegel-tsipras
Εκτεταμένο άρθρο για τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει στο νέο του τεύχος το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κάνοντας λόγο για «απομυθοποίηση» του έλληνα πρωθυπουργού.
Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, «προδότης ή τραγικός ήρωας, δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος  που υπαγόρευσαν οι πιστωτές;» γράφει ο συντάκτης του άρθρου.
Tο περιοδικό αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγαπήθηκε επειδή ήθελε να βάλει τέλος στη λιτότητα. «Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, πολλοί είναι θυμωμένοι επειδή η χώρα δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν» σημειώνει το περιοδικό.
«Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές» τονίζει το Spiegel .
«Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονιούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα» προσθέτει το Spiegel.
«Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις» συμπληρώνει το περιοδικό.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.