, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Αν προκύψουν άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ να το συζητήσουμε»

ΑΘΗΝΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ // ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Την άποψη ότι αν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκύψουν και άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το συζητήσει εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
«Από τη στιγμή που σας λέω ότι το σκεπτικό μας για την πρόταση Πολύδωρα είναι μη παραταξιακό, αν διαφανεί στη συζήτηση ότι βγαίνει άκρη με άλλα πρόσωπα μπορεί να το συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.
Χαρακτήρισε, πάντως, την πρόταση Πολύδωρα ως «πρόταση για να δημιουργηθεί συναινετικό πεδίο» τονίζοντας ότι δεν είναι παράδοξο να αντιδρούν από την αριστερά αλλά από τη Νέα Δημοκρατία.
Επιχειρώντας να εξηγήσει στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση νόμου είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε ρύθμιση αφού τρεις φορές αποδείχθηκε άκαρπη η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.
Όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 είπε ότι «εγώ δεν είπα αν είναι καλοί οι δικαστές. Έκρινα την απόφαση και τα αποτελέσματα που παράγει. Εμείς είχαμε μια κρίση δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς. Ήταν μια πολύ προσεκτική δήλωση, εξέφρασε μια δυσαρέσκεια αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ ότι στο δημόσιο διάλογο καλώς εκφράσαμε την άποψή μας και εμείς όπως καλώς το έκαναν και οι δικαστές».
Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα των αδειών εξήγησε ότι «εάν προκύψει σήμερα ένα ΕΣΡ δεν χρειάζεται να περάσουμε σε καμία μεταβατικότητα. Αν όμως αυτό δεν γίνει εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μια λογική ότι θα εφαρμόσουμε την αντισυνταγματικότητα του προηγούμενου καθεστώτος.
«Κάθε κράτος σοβαρό θα πρέπει να αποκαταστήσει μια διαδικασία νόμιμη έστω και με τη μορφή του προσωρινού. Εκτιμώ ότι θα είναι μια προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας μέχρι να…» πρόσθεσε η κυβέρνητική εκπρόσωπος.
Στην ερώτηση ποιον θα αφορά η βεβαίωση αυτή η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «όποιος έχει τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο θα μπορεί να την πάρει αυτή τη βεβαίωση είναι δεν είναι σε λειτουργία γιατί από τις 31 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει νέος ή παλιος καναλάρχης. Κανένα κανάλι δεν έχει άδεια γιατί εμείς δεν έχουμε δώσει παράταση στις παλαιές άδειες τις προσωρινές».
Όσο για το αν είναι αρμόδιο το υπουργείο Επικρατείας να χορηγήσει αυτές τις βεβαιώσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν είναι ευθεία συνεπαγωγή το ότι δεν μπορεί να δώσει βεβαιώσεις καθώς υπάρχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης και υψηλού δημοσίου συμφέροντος όπως είχε πει το ΣτΕ σε όλες τις αποφάσεις του για τα ασφαλιστικά μέτρα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.