, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στις 29 Νοεμβρίου η δίκη της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης

dikastiko_megaro_pinakida2Για τις 29 Νοεμβρίου μετατέθηκε η δίκη για την «Παγία Προκαταβολή» του δήμου Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης- μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί, μετέφερε την προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για το τέλος του τρέχοντος μηνός, λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται χρονικά πριν από την υπεξαίρεση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πάρει, ήδη, έξι αναβολές, με συνέπεια κάποιες πράξεις να κινδυνεύουν με παραγραφή.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γγ, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος) και 11 δημοτικοί υπάλληλοι. Ανάμεσα στις κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης.
Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη. Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του Μ. Λεμούσιας απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Υπενθυμίζεται, ότι για την υπεξαίρεση «μαμούθ» οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν από το εφετείο σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, ενώ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, η οποία θα συζητηθεί σε δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.