, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Καραμπάγκ

Μπείτε στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στην Καραμπάγκ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν και για τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ την συγκεκριμένη ημερομηνία.
#3 αγώνες έχει συνολικά ο ΠΑΟΚ με ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν, αφού εκτός από την ήττα με 2-0 από την Καραμπάγκ πριν από 15 ημέρες, έχει αντιμετωπίσει το 2015-16 την Γκαμπάλα για τους ομίλους του Europa League. Οι δύο αγώνες τελείωσαν ισόπαλοι 0-0, τόσο ο πρώτος που έγινε στο Μπάκσελ Αρίνα τον Σεπτέμβριο, όσο και αυτός της Τούμπας στο τέλος Νοεμβρίου.
#2 ήττες στα τελευταία εννέα ματς στο Europa League έχει ο ΠΑΟΚ που την περσινή περίοδο ηττήθηκε μόνο από την Κράσνονταρ στην Ρωσία, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε τέσσερις ισοπαλίες και μια νίκη στην Γερμανία επί της Ντόρτμουντ.
#7 αγώνες έχει δώσει στα φετινά κύπελλα Ευρώπης ο ΠΑΟΚ και μόλις σε δύο δεν έχει σκοράρει. Αυτό είναι το τελευταίο ματς με την Καραμπάγκ και το 0-0 με την Φιορεντίνα για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Τα εννέα γκολ που έχει σημειώσει προέρχονται από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτή τη σεζόν ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, τα δύο κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς και το άλλο στα προκριματικά του Champions League με τον Άγιαξ.
#3 από τις ισοπαλίες της περσινής περιόδου ήταν με 0-0 την περίοδο 2015-16, ενώ και η μοναδική φετινή ήταν στο 0-0 με την Φιορεντίνα. Αυτή με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα ήταν με 1-1 για το περσινό Europa League και είναι από τις λίγες με γκολ που έχει ο Δικέφαλος στον θεσμό.
#2 ακόμη ευρωπαϊκούς αγώνες έχει δώσει ο ΠΑΟΚ την ίδια ημερομηνία. Το 1982 με την Σεβίλλη που ηττήθηκε με 4-0 στην Ισπανία και το 1996 με την Σάμροκ Ρόβετς εκτός έδρας, όπου επικράτησε με 3-1 (51′ Ντένεχι – 7′ Σαλπιγγίδης, 35′ Φωτάκης, 38′ Σαλπιγγίδης).
Πηγή paokfc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.