, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Βουλή φωτίζεται πράσινη χαιρετίζοντας τη συμφωνία για το Κλίμα

vouli-tileorasi
Σηματοδοτώντας την ενεργοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού κατά της κλιματικής αλλαγής, το κτήριο της Βουλής φωτίζεται πράσινο το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, όμως συμβαίνει και με άλλα κτήρια σε όλο τον κόσμο.
Η Συμφωνία των Παρισίων, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στόχος είναι να συγκρατηθεί κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου η άνοδος της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ήταν τουλάχιστον 55 χώρες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων, να έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ τα έγγραφα επικύρωσής της. Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν από κοινού την κύρωση της συμφωνίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.