, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μοσκοβισί: Ο Γ. Βαρουφάκης κανιβάλισε τις συζητήσεις με την εξεζητημένη εμφάνιση και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του

μοσκοβισι βαρουφακης eurokinissi.grΜε έντονους χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο Γιάννη Βαρουφάκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη».
Συγκεκριμένα, ο Π. Μοσκοβισί λέει χαρακτηριστικά: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα μέσα ενημέρωσης και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την –σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να να επιβεβαιώσω– αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία, αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του. Σήμερα, μπορώ να πω ότι η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες, αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».
 
 
(φωτο eurokinissi.gr)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.