, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε σοκ ο πατριός 10χρονου- Τον κακοποίησαν σεξουαλικά συμμαθητές του

viasmos-660x300
Το μελαγχολικό πρόσωπο του 10χρονου και η ασυνήθιστη επιθετικότητα στον χαρακτήρα του, ήταν εκείνα που έκαναν τον πατριό του να αναρωτηθεί για το τι συνέβαινε τον τελευταίο καιρό στο παιδί του. Αστυνομικός στο επάγγελμα με χιλιάδες ώρες στο πεζοδρόμιο δεν άργησε να καταλάβει ότι η μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού προερχόταν από κάτι πολύ σημαντικό που το βασάνιζε. Αν και πατριός του, το παιδί ανέπτυξε μαζί του από τα τέσσερά του χρόνια του ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης. Μετά από πολύωρες συζητήσεις ο πατέρας του 10χρονου, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τρία παιδιά μεγαλύτερης τάξης, κατάφερε να μάθει την αλήθεια που τον σόκαρε.
«Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά. Είμαι ο πατριός του, ο άμεσα ενδιαφερόμενος και έχω πολύ μεγάλο θυμό μέσα μου για όσα συνέβησαν. Από τεσσάρων χρονών μεγαλώνω αυτό το παιδάκι μαζί με τη μητέρα του και ήρθε και μου είπε όλα όσα του έκαναν στο σχολείο παιδιά μεγαλύτερης τάξης και σοκαρίστηκα. Το είδα εγώ το παιδί ότι δεν ήταν καλά. Έβλεπα ότι κάτι τον προβληματίζει. Αυτός φοβόταν να τα πει στη μαμά του και ήρθε σε εμένα. Τον ψυχολόγησα εγώ, είδα κάποια συμπτώματα, τον έφερα στα νερά μου και όταν άκουσα όλα αυτά που μου είπε το παιδί, τρελάθηκα. Βουρκώνω τώρα. Έρχεται στο μυαλό μου όλο αυτό το σκηνικό που ζήσαμε μέσα στο σπίτι και καταρρέω».
Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο πατέρας του 10 χρόνου αγοριού, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έδειξε πλήρη αδιαφορία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με αποτέλεσμα η οικογένεια του 10χρονου να κινηθεί νομικά.
«Έχω 24 χρόνια στο πεζοδρόμιο, τα μάτια μου έχουν δει πολλά και δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβω τι συνέβαινε στο παιδί μου. Καταγγέλλω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για εγκληματική ενέργεια. Παρόλο που τους ενημέρωσα για το περιστατικό, αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Βόλου από τις 25 του μήνα και η αδιαφορία τους ήταν μεγάλη. Δεν πήγα να βρω κανέναν από τους άλλους γονείς των παιδιών για αυτό που έκαναν στο παιδί μου γιατί θα κινηθώ νομικά και αυτό είναι το σωστό».
Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo, ο πατέρας υποστήριξε στην Αστυνομία ότι συμμαθητές του γιου του στο δημοτικό σχολείο τον κακοποίησαν σεξουαλικά με ένα κατσαβίδι. Το αγοράκι το τελευταίο διάστημα ζούσε έναν αληθινό εφιάλτη. Δεχόταν καθημερινά bullying από τρία παιδιά της έκτης δημοτικού, δυο αγοριών και ενός κοριτσιού, οι οποίοι είχαν μετατρέψει την καθημερινότητα του παιδιού σε πραγματική κόλαση.
Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο παιδάκι μίλησε χθες, Πέμπτη, στο protothema.gr και επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με αντικείμενο από άλλα παιδιά του σχολείου.
«Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα και από εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου Λάρισας, κατόπιν δικής μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».
Προς έκπληξή μας η ιατροδικαστής υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τέτοιες περιπτώσεις σε δημοτικά σχολεία και μάλιστα προέτρεψε τις προανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα παιδιά και τον περίγυρό τους γιατί πολλές φορές οι θύτες είναι και οι ίδιοι θύματα από κοντινά πρόσωπα.
«Το παιδί ήταν παρά πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το παιδί για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια Λάρισας κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα παιδιά τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή , υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ό,τι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.