, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχεται η νέα λίρα στην Μεγάλη Βρετανία(ΒΙΝΤΕΟ)

n-hair-large570Η λίρα έκανε facelift και πολλοί κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας έχουν εξοργιστεί με το νέο νόμισμα. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν θα είναι η Βασίλισσα πάνω στην λίρα, που φυσικά και θα είναι, αλλά το σχήμα του. Η λίρα δεν θα είναι πλέον στρογγυλή, αλλά πολυγωνική, με 12 γωνίες.
Σύμφωνα με το the Royal Mint, που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία και την διανομή όλων των βρετανικών νομισμάτων, η νέα λίρα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2017, με περιθώριο 6 μηνών, μέχρι να αποσυρθεί εντελώς το παλιό νόμισμα.

Η νέα λίρα έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα που αναμένεται να προκαλέσει χάος και αυτό είναι ότι λόγω νέου σχήματος δεν χωράει στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης ή σε άλλα μηχανήματα που δέχονται κέρματα (όπως εκείνα που βγάζεις εισιτήρια).

Αν όμως, η νέα λίρα πρόκειται να προκαλέσει τόσα μεγάλα προβλήματα, γιατί γίνεται η αλλαγή; Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, ο λόγος που αλλάζει δεν σχετίζεται καθόλου με το Brexit, όπως μπορεί κάποιος να υποθέσει, αλλά στο γεγονός ότι η λίρα είναι ευάλωτη σε απομιμήσεις. Με λίγα λόγια, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλές κάλπικες λίρες. Συγκεκριμένα, μέσα σε έναν χρόνο 1 στις 30 λίρες έχουν αποδειχτεί πλαστές.

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.