, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοικτό από σήμερα για το κοινό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας!

aeroporia
Τετραήμερες Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μίκρας, με αφορμή την γιορτή του Προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ από σήμερα 5 Νοεμβρίου, 6, 7 και 8 του μηνός.
Η είσοδος στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας θα είναι ελεύθερη για το κοινό για σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα από τις 09:00 έως τις 17:00 μ.μ. ενώ την Τρίτη από τις 12:00 έως τις 17:00 μ.μ.
Στο αεροδρόμιο λειτουργούν τρεις εκθέσεις. Η πρώτη πρόκειται για έκθεση φωτογραφίας και μπορεί όποιος την επισκεφτεί να γνωρίσει την πορεία της αεροπορίας από τη γέννησή της μέχρι σήμερα.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δεί από κοντά μία έκθεση μέσων κι εξοπλισμών, ό,τι χρησιμοποιεί η πολεμική αεροπορία για να παρέχει το έργο της.
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο λειτουργεί στατική έκθεση αεροσκαφών που υπηρέτησαν την πολεμική αεροπορία όπως F-5, Dacota, Canadair, F-4 Phantom.
Όσοι επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και το αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας RATRIOT, την αντιεροπορική “ασπίδα” της Θεσσαλονίκης.
Στο χώρο υπάρχει περίπτερο πληροφοριών από την Σχολή Υπαξιωματικών και Διοικητικών προκειμένου να ενημερώνονται νέοι που επιθυμούν να εισαχθούν στη σχολή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.