, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας

%ce%9f%ce%a1%ce%9a%ce%a9%ce%9c%ce%9f%ce%a3%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%9d%ce%95%ce%91%ce%a3-%ce%9a%ce%a5%ce%92%ce%95%ce%a1%ce%9d%ce%97%ce%a3%ce%97%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%98%ce%a1%ce%97%ce%a3
Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Τι δήλωσαν οι υπουργοί λίγο πριν ορκιστούν.
Δέκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο και 22 έδωσαν τον πολιτικό όρκο. Τους δέκα βουλευτές όρκισε ο μητροπολίτης Μεθώνης, Κλήμης.
Mε θρησκευτικό όρκο ορκίσθηκαν η Λυδία Κονιόρδου, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Έλενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο Τέρενς Κουίκ, ο Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Νικόλαος Μαυραγάνης και ο Βασίλειος Κόκκαλης.
Πρώτος υπέγραψε ο Πάνος Σκουρλέτης, νέος υπουργός Εσωτερικών. Πολλά τα χαμόγελα, αλλά και έκδηλη η αμηχανία από τους νέους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς. Την παράσταση φαίνεται να έκλεψε η νεαρή υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου, μόλις 31 ετών.
«Περιμένουμε καλύτερες ημέρες και θα έρθουν με αυτή την κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς κατά την προσέλευσή του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι πρέπει «να υπάρξει μια λογική» και συμπλήρωσε πως μπορεί να βρεθεί λύση για να μην υπάρξουν άνεργοι.
«Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, να πάμε μπροστά, να υπάρχει δουλειά, προκοπή και τιμιότητα» είπε ο Σωκράτης Φάμελος και υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ισονομία για όλους και την εφαρμογή των νόμων.
Για κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα τη βάλει στο δρόμο της ανάπτυξης έκανε λόγο προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι, δουλειά από το πρώτο βράδυ».
Σε ό,τι αφορά τα νέα του καθήκοντα είπε: «Είναι ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο και είναι ένας τομέας, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η Ελλάδα έχει μια πολύ κρίσιμη γεωγραφική θέση, μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου, κόμβος διαμετακομιστικός και για να το πετύχει αυτό πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά».
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στο πόστο μου έμεινε στενή μου συνεργάτις» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι είναι στρατιώτης, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, απάντησε πως εάν τον ενδιέφερε το προσωπικό του όφελος θα έμενε στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχουν προκλήσεις, προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σχετικά με το θέμα των αποκρατικοποίησεων είπε ότι είχε πάντα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο πλευρό του. «Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια ένα πρόγραμμα και θα συνεχίσει να ακολουθεί μια πολιτική που έχει συλλογικά αποφασίσει. Αυτή την πολιτική προφανώς θα υλοποιήσω και θα υποστηρίξω κι εγώ» είπε. Για το εάν έχουν μείνει ανοικτά μέτωπα με την αποχώρηση του από το ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι «προφανώς υπάρχουν σε εξέλιξη θέματα μεγάλα τα οποία όμως πιστεύω θα προχωρήσουν κανονικά και θα υλοποιηθούν».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι «είναι θετικός ο απολογισμός από τη δουλειά που έχει γίνει στη γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς, κάναμε μια πρωτοποριακή δομή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και γι’ αυτόν τον λόγο βραβευτήκαμε κιόλας». Σημείωσε ότι φεύγει από ένα πολύ δύκολο πόστο και πάει σε ένα ίσως δυσκολότερο, συνεχίζοντας και διαδεχόμενος έναν πολύ επιτυχημένο υπουργό. «Θα συνεχίσουμε με την ίδια τακτική στην ίδια λογική, με σκοπό, όπως το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, την απόλυτη διαφάνεια και την κάθαρση στο σύνολο και του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής», τόνισε. Στο ερώτημα τι ομάδα είναι, είπε: «από σήμερα Εθνική Ελλάδος».
Πηγή: in.gr
ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr
Θυμηθείτε και:

Γαβρόγλου: Από μακριά και αγαπημένοι με την Εκκλησία!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.