, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

O σούπερ τσακωμός στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ταινίας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, συμμετείχε στο χαμό κατά τη διάρκεια προβολής (Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LifO)

Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, συμμετείχε στο χαμό κατά τη διάρκεια προβολής (Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LifO)
Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, συμμετείχε στο χαμό κατά τη διάρκεια προβολής (Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LifO)

Στο Παύλος Ζάννας (Ολύμπιον 2) στην Πλατεία Αριστοτέλους, και καθώς είχε ξεκινήσει η ταινία «Un Lac» (2009) του Φιλίπ Γκραντιέ ο χαμός που έγινε στην αίθουσα είχε, φαινομενικά τουλάχιστον, μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ την ταινία…
Όλα ήταν σκοτεινά γιατί η ταινία ήταν σκοτεινή και πειραματική και ελαφρώς κουλτουριάρικη του στυλ των κουλτουριάρικων που πίστευες ότι το Φεστιβάλ είχε αφήσει πίσω του εδώ και δεκαετίες, όταν κάποιος είπε ευγενικά σε μια κυρία να σταματήσει να χρησιμοποιεί το κινητό της που φώτιζε στο σκοτάδι. Αυτή κάτι απάντησε με ύφος, αυτός το ξαναζήτησε, αυτή ξαναπάντησε και τότε μια δυνατή φωνή που ανήκε στον κριτικό κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη είπε: «Κλείστε κυρία μου το κινητό να δούμε την ταινία!».
Η κυρία κάτι είπε εξοργισμένη, ο κόσμος της έκανε «σσσσς!», ο Φραγκούλης της είπε επιτακτικά να το κλείσει για να τελειώνουμε, κι αυτή του είπε τότε: «Και τι είστε εσείς δηλαδή;» «Τι είμαι εγώ; Δημοσιογράφος είμαι κυρία μου, και κάνω τη δουλειά μου, θέλω να δω την ταινία!» (Εκεί κάτι του απάντησε αυτή.) «Βρε δε γαμιέσαι λέω εγώ!» ακούστηκε και υψώθηκαν κι άλλο οι τόνοι. Κάποιος τρίτος την είπε στην κυρία και στο μεταξύ στην ταινία, την οποία κανείς δεν πολυπρόσεχε πλέον, μια σιωπηλή κοπέλα χάιδευε περιστασιακά το κεφάλι ενός αλόγου, μέσα στη σιωπή και το μαύρο σκοτάδι.
«Ε, δεν είστε καλά, δεν είστε καθόλου καλά όλοι σας» συνέχισε η κυρία καθώς πολλοί της έκαναν «Σσσσς» εκνευρισμένοι. «Αυτό είναι το επίπεδό σας» («Σσσσσ») «δεν πάτε καθόλου καλά» («Σσσσσ») «δηλαδή έτσι μιλάτε, αν είναι δυνατόν» και στο ενδιάμεσο έκανε ότι γελούσε δυνατά για να δείξει πόσο τρελό της φαινόταν αυτό που συνέβαινε.
Η κυρία όμως φαίνεται πως δεν είχε κλείσει το κινητό, και κάποια κινητά χτύπησαν στο χειρότερο δυνατό timing και μέσα στο σκοτάδι ξανακούστηκε η στεντόρεια Φραγκούλεια φωνή: «Λοιπόν, θέλετε να βάλετε το κινητό εκεί που ξέρετε και να σας καλέσουμε όλοι με δόνηση;;».
Όλο το σινεμά λύθηκε στα γέλια και χειροκρότησε με ενθουσιασμό…
Ηθικό δίδαγμα: Αν σας κάνουν παρατήρηση επειδή ενοχλείτε στον κινηματογράφο, σεβαστείτε τους γύρω σας, δεχτείτε το χωρίς να το παίζετε έκπληκτοι και προσβεβλημένοι, και μην ξεκινάτε κόντρες…
Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.