, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κριτική Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση!

2629959
«Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες της χώρας δεν πρόκειται να αναστραφούν με κανέναν ανασχηματισμό» τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ένα νέο μείγμα πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει την ανάπτυξη και όχι απλά τη διαχείριση των απαιτήσεων των δανειστών.
«Όσα πρόσωπα και αν αλλάξουν, αν οι επιλογές της κυβέρνησης  παραμείνουν  οι ίδιες η χώρα θα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στην ύφεση και στα μνημόνια χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να ορθοποδήσει» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτεραιότητες της ανασχηματισμένης κυβέρνησης, έστω και καθυστερημένα, θα πρέπει να είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, η τόνωση της ρευστότητας, η πραγματική λύση του  ασφαλιστικού χωρίς περεταίρω φτωχοποίηση του πολίτη, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία ενός  φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στο οποίο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα συνεχίσει να πρωτοστατεί παράγοντας πλούτο και συμβάλλοντας στην απασχόληση και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας»
Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος οι προτεραιότητες αυτές έχουν επισημανθεί κατ΄ επανάληψη στην κυβέρνηση από τον επιχειρηματικό κόσμο, ωστόσο δείχνει να μην ακούει παραμένοντας προσκολλημένη σε ιδεοληψίες που δεν επιτρέπουν στη χώρα να γυρίσει σελίδα.
«Εύχομαι ο ανασχηματισμός να μην αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά να έχει ουσία η αλλαγή προσώπων στα υπουργεία προκειμένου να προκύψουν οφέλη για τον πολίτη και την οικονομία. Η χώρα έχει ανάγκη από τη διαμόρφωση ενός πιο υγιούς πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας ότι εύχεται καλή επιτυχία σε νέους και παλιούς υπουργούς, οι οποίοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και για αυτό το λόγο θα πρέπει να καταβάλλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.