, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυξημένοι οι βανδαλισμοί στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

bandalstodhmotikdiktuohlektrof3
Σε ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού προχώρησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.
«Το τελευταίο οκτάμηνο οι παρεμβάσεις που έχουν καταγραφεί στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Πρόκειται είτε για παραβιάσεις είτε για βανδαλισμούς, όπως:

  • διάρρηξη θυρίδων (κάλυμμα ασφαλειών) σε ιστούς φωτισμού
  • διάρρηξη πινάκων δημοτικού φωτισμού με μερική ή ολική καταστροφή θυρών, κλειδαριών και οργάνων
  • βανδαλισμός φωτιστικών σε πάρκα με θραύση των φωτιστικών και παραμόρφωση των ιστών
  • βαφή-χρωματισμός του κρυστάλλου των φωτιστικών
  • κλοπή καλωδίων υπογείου δικτύου και καλυμμάτων φρεατίων

Οι παραπάνω ενέργειες, πέρα από τις περιπτώσεις που έχουν ως κίνητρο τη φθορά δημόσιας περιουσίας ή το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων, έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διάπραξη κλοπών ή ληστειών, τη διακίνηση ουσιών, τη διανυκτέρευση αστέγων και τη διαμόρφωση συνθηκών χαμηλού φωτισμού σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων και μπαρ.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προκειμένου να αντεπεξέλθει στις καταγγελίες των δημοτών, συνεργάζεται στενά με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αποκαθιστά μετά από αυτοψίες κάθε είδους βλάβες. Ωστόσο, το φαινόμενο συχνά επαναλαμβάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας αφενός λόγω των εκτεθειμένων καλωδίων και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, και αφετέρου εις βάρος της περιουσίας των δημοτών καθώς και της ασφάλειας οχημάτων και πεζών.
Το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν σε μεγάλο αριθμό έργων αναβάθμισης του φωτισμού στα πάρκα της πόλης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πολλά τα οποία έχουν ήδη πληγεί από βανδαλισμούς, ώστε να αναδειχθεί εκ νέου ο δημόσιος χώρος και να διασφαλιστεί η ομαλή διαβίωση των δημοτών.
Καλούμε όλους τους δημότες να καταγγέλλουν άμεσα τα αντίστοιχα φαινόμενα, βοηθώντας έτσι τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να αποκαθιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις βλάβες».
 
Οι καταγγελίες μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης: http://opengov.thessaloniki.gr/imc είτε  στα τηλέφωνα 2310 494500 – 1 – 2
bandalstodhmotikdiktuohlektrof6 bandalstodhmotikdiktuohlektrof5 bandalstodhmotikdiktuohlektrof4 bandalstodhmotikdiktuohlektrof2 bandalstodhmotikdiktuohlektrof1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.