, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Παναγιώτη Αβραμόπουλου με τον δήμαρχο Αμμοχώστου!

mpoutaris avramopoulos
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό, είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο.
Η επίσκεψη του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφιών για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αμμοχώστου και το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα εγκαινιαστεί σήμερα, στις 18.30, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.
Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αντώνιου Μανδρίτη και μελών της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, μεταξύ άλλων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό ζήτημα, στη διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου και συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
Ο Αλέξης Γαλανός, αναφερόμενος στην Αμμόχωστο, τη χαρακτήρισε πόλη- φάντασμα, αλλά και πόλη που συνεχίζει να συγκινεί και να ζητά επίμονα, μετά από δεκαετίες, να επιστραφεί στους χιλιάδες Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες της περιοχής. «Η Αμμόχωστος αποτελεί το διαπραγματευτικό μας μέσο προς την Τουρκία και την Ευρώπη, προκειμένου να δρομολογηθούν και να επιλυθούν τα καίρια ζητήματα της Κύπρου» τόνισε ο Δήμαρχος της κυπριακής πόλης.
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε τους δυνατούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο κοινωνίες, αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Λεμεσού καθώς και στην πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, στην Λευκωσία, επισημαίνοντας την ανάγκη αναζήτησης μιας βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό ζήτημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.