, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής πουλάει το 4,5%

σουρωτηΑνοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των 702.472 μετοχών, που κατέχει στην εταιρεία “Σουρωτή ΑΕ”, πρόκειται να ενεργοποιήσει ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός, κάτοχος ποσοστού περίπου 4,5% της εταιρείας και εκ των θεσμικών μετόχων.
Η απόφαση για τη διενέργεια της διαδικασίας πώλησης, με τιμή εκκίνησης το 1,20 ευρώ, ελήφθη χτες το βράδυ κατά πλειοψηφία, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού. Η δε ημερομηνία εκκίνησης της διαδικασίας αναμένεται να αποφασιστεί απόψε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, που ξεκινά στις 9 το βράδυ.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής, Δημήτρης Πεχλιβανίδης, εξηγώντας ότι η πρόθεση του φορέα είναι να ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές σε κλειστό φάκελο, ώστε η διαδικασία να είναι αδιάβλητη.
Η πρόσκληση του συνεταιρισμού θα είναι, όπως προαναφέρθηκε, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και όχι μόνο στους δύο γνωστούς “μνηστήρες” της εταιρείας, τον επιχειρηματικό όμιλο Ιβάν Σαββίδη (κάτοχο πλέον ποσοστού άνω του 40%, σύμφωνα με πληροφορίες) και την Coca -Cola HBC (η οποία κατέχει γύρω στο 20% των μετοχών).
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.