, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με δημοψήφισμα α λα Brexit απειλεί ο Ερντογάν την ΕΕ

φωτο eurokinissi.gr

ερντογαν eurokin
Την επιλογή του δημοψηφίσματος για την ένταξη ή όχι της Τουρκίας στην ΕΕ ανέδειξε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι θέλουν να ωθήσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη διαδικασία.
«Η ΕΕ επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε από αυτή τη διαδικασία (της ένταξης). Αν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό, ας πάρουν την απόφαση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet.
«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. Αν χρειαστεί, αργότερα, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας», δήλωσε. «Κι εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε τον λαό μας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος επικαλούμενος το παράδειγμα της Βρετανίας με το Brexit.
Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία έχουν ενταθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Οι τουρκικές Αρχές έχουν εξαπολύσει διώξεις, η έκταση των οποίων έχει προκαλέσει ανησυχία και επικρίσεις από τους δυτικούς εταίρους της Τουρκίας.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.