, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σταθερή η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη»

dimitris-tzanakopoulos
Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη θετική πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, βασιζόμενος στα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ 1,5% για το γ’ τρίμηνο του 2016 και 0,5% έναντι του β’ τριμήνου του 2016.
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008».
Είπε ακόμη ότι «η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.