, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημαρχείο και Πέτρινο σχολείο Πανοράματος ανοίγουν για το «OPEN HOUSE Thessaloniki»

unnamed
Το νεόδμητο δημαρχείο και το Πέτρινο σχολείο στο Πανόραμα, ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους ελεύθερα για όλους τους Θεσσαλονικείς, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διήμερης διεθνούς δράσης με τίτλο «Open House» για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.
Στη δράση που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παγκόσμιους θεσμούς της αρχιτεκτονικής και διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετέχει φέτος με τα δύο παραπάνω κτίρια και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
Στο 5ο OPEN HOUSE Thessaloniki όπως κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο έτσι και φέτος το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά για όλους τους επισκέπτες:

  • το δημαρχείο Πανοράματος από τις 11:00 έως τις 17:00 (γραμμές ΟΑΣΘ 58, 60, στάση: νέο δημαρχείο) και
  • το Πέτρινο σχολείο που χτίστηκε το 1922 και εξακολουθεί ακόμη να λειτουργεί ως σχολείο στο Πανόραμα από τις 11:00 έως τις 15:00 (Γραμμή 58 του ΟΑΣΘ, στάση: Ανάληψη)

unnamed-1
Πρόσκληση σε όλους να έρθουν στο Πανόραμα και να περιηγηθούν στα δημοτικά κτίρια απεύθυνε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας:
«Συμμετέχουμε φέτος για πρώτη φορά στο 5ο OPEN HOUSE Thessaloniki και στηρίζουμε την ιδέα που ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Μέσω αυτής της δράσης προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Πανόραμα, να επισκεφτούν τα πιο σπουδαία μας κτίρια, να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.