, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσφέρει εισιτήρια σε μειωμένη τιμή

Εισιτήρια σε ελκυστικές τιμές, που εκκινούν από 5 €, παρέχει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σταθμίζοντας τις επιπτώσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ο πολιτιστικός οργανισμός της Βόρειας Ελλάδας υιοθετεί νέα τιμολογιακή πολιτική και προσφέρει τη δυνατότητα να παραμείνουν κοινωνοί εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και  καλλιτεχνικής αξίας όσοι επωμίζονται το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.
Η νέα πολιτική, η οποία αφορά μόνο στις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι στις φιλοξενούμενες εκδηλώσεις τρίτων, απευθύνεται σε εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές και νέους. Κύρια επιδίωξη είναι να διασφαλιστεί ότι η μουσική και οι άλλες μορφές τέχνης θα συνεχίσουν να διαχέονται σε όλους, δίχως περιορισμούς και δεσμεύσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, είχε προηγηθεί η διάθεση 300 δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους για τη γενική δοκιμή της διάσημης όπερας «Aΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι στις 13 Οκτωβρίου.
Η προσφορά χαμηλότερων τιμών εντάσσεται στη φιλοσοφία εξωστρέφειας και κοινωνικής ευαισθησίας που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει από την άνοιξη του  2016 η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, μέσω παρεμβάσεων σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, υπαίθριων συναυλιών ανοιχτών στο ευρύ κοινό, επίκαιρων εκδηλώσεων λόγου με δωρεάν είσοδο και συνεργασιών με πλήθος φορέων της Βόρειας Ελλάδας.
Οι νέες κατηγορίες
Αναλυτικότερα, ο ΟΜΜΘ θεσπίζει νέες κατηγορίες εισιτηρίων με ειδικές τιμές, μειωμένες σε ποσοστό από 35% έως 50%, σε σχέση με τις κανονικές τιμές. Οι εκπτώσεις παρέχονται για όλες τις θέσεις, ακόμη και για την Α΄ ζώνη, που καταλαμβάνει την πλατεία της Αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) και την πλατεία της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2). Στις νέες κατηγορίες εντάσσονται οι ακόλουθες ομάδες:

  • Κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης. Η εν λόγω κάρτα χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εισοδηματικά κριτήρια, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ν. 4320/2015). Είναι απαραίτητη η επίδειξή της.
  • Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (European Youth Card ǀ EYC). Η εν λόγω κάρτα εκδίδεται από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας για νέους από 13 έως 30 ετών. Είναι αναγκαία η επίδειξή της.
  • Κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (International Student Identity Card ǀ ISIC). Η εν λόγω ταυτότητα χορηγείται σε φοιτητές & σπουδαστές πλήρους φοίτησης (full-time) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα μέσης, ανώτερης & ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι απαραίτητη η επίδειξή της.
  • Πολύτεκνοι. Είναι αναγκαία η επίδειξη της σχετικής κάρτας.
  • Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Στην ομάδα αυτή εντάσσονται άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κίνησης κ.ά.
  • Σπουδαστές ωδείων. Δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.

 
Εξάλλου, διευρύνεται η κατηγορία των φοιτητικών εισιτηρίων, όπου επίσης ισχύουν μειωμένες τιμές, και καταλαμβάνει, εκτός των άλλων, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
Της τελευταίας στιγμής…
Ταυτοχρόνως, για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εισάγει το θεσμό των εισιτηρίων τελευταίας στιγμής, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου λίγη ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται στους θεατές η ευκαιρία να παρακολουθήσουν με χαμηλό αντίτιμο συναυλίες, παραστάσεις όπερας και θεάτρου.
Κατά το πρότυπο αυτό, ο ΟΜΜΘ θα διαθέτει τουλάχιστον δέκα (10) εισιτήρια με έκπτωση (στην τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου). Η διάθεση αυτών των εισιτηρίων θα γίνεται κατά την ημέρα της εκάστοτε παράστασης από τις πρωινές ώρες και με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προσφορά θα ισχύει μόνο για τις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι για τις εκδηλώσεις τρίτων, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.
 
Για ανέργους, μαθητές και φοιτητές
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν, όπως και κατά το παρελθόν, ειδικές τιμές για ανέργους (έκπτωση 35 έως 50%), κατόχους Κάρτας Πολιτισμού (δωρεάν εισιτήριο), μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (έκπτωση 50% επί της  ζώνης εισιτηρίου), μαθητές έως Γ΄ Λυκείου (έκπτωση 35 έως 50%), φοιτητές (έκπτωση 35% έως 50%) και μέλη του προγράμματος Miles & Bonus της Aegean Airlines (10% έως 20% σε παραγωγές του ΟΜΜΘ). Τέλος, συνεχίζουν να προσφέρονται ομαδικά εισιτήρια μειωμένης τιμής σε σχολεία, συλλόγους και οργανωμένους φορείς, αναλόγως της πολιτικής κάθε παράστασης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.