, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Άγιον Όρος σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προσκύνημα στο Αγιον Όρος πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.Το προσκύνημα ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ταξιδέψει στο Περιβόλι της Παναγιάς και, σύμφωνα με το τυπικό, θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Πρωτάτο από την Ιερά Κοινότητα και αφού προσκυνήσει την εικόνα «Άξιον Εστί» της Παναγίας θα ακολουθήσει δεξίωση και γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα και θα κλείσει τη μέρα του στη Μονή Ξενοφώντος, όπου θα διανυκτερεύσει μαζί με τους συνεργάτες του, τον γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος Μακάριο Λαζαρίδη.
Η επίσκεψη στη Μονή  Ξενοφώντος συμπίπτει με την τεσσαρακοστή επέτειο της ηγουμενίας του Ηγουμένου Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού.
Δεν είναι χωρίς σημασία, λένε  οι στενοί του συνεργάτες, ότι ο εκ νέου προγραμματισμός της επίσκεψης  ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, την οποία έκανε στο debate με τον Στέλιο Ράμφο, στο webtv του iefimerida.gr. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.