, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δε θα υπάρξει επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων»

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει καμία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για τη διαπραγματεύση με τους θεσμούς για τα εργασιακά.
Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε προηγούμενη εκτίμησή του πως «η διαπραγματεύση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, θα καταλήξει όμως θετικά για τα συμφέροντά μας, καθώς θα υπερασπιστεί περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα». «Το ζήτημα είναι πόσο εκτεταμένη θα είναι η επιτυχία μας στην αναστροφή της απορρύθμισης» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στα ελληνοτουρκικά. Σημείωσε πάντως πως γενικότερα ο Τραμπ θα είναι ένας πιο απομονωτιστής Πρόεδρος.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη λιτότητα, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε πως ο κ. Σόιμπλε είναι σταθερός στις απόψεις του. Είναι «ο πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας» στην Ευρώπη, δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας όμως ότι δεν εχει την αποκλειστική ευθύνη στη χώρα του για τη χάραξη της πολιτικής.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, τα δύο μέτωπα που ανέκαθεν υπήρχαν στην Ευρώπη, δηλαδή η επιμονή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και η εμμονή στη λιτότητα, όχι μόνο είναι πλέον πιο διακριτά, αλλά αρχίζουν και ανατρέπονται οι ισορροπίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.